Πανδημία, lockdown και περιοριστικά μέτρα δοκιμάζουν τις αντοχές της τοπικής επιχειρηματικότητας. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA σημείωσε πως ειδικότερα για το Ηράκλειο και τα Χανιά η τοπική οικονομία βιώνει το τρίτο lockdown.

«Αυτό που ζούμε σε επιχειρηματικό επίπεδο είναι πρωτόγνωρο. Βιώνουμε το τρίτο lockdown στην Κρήτη γιατί τα Χανιά και το Ηράκλειο βρέθηκαν σε ένα αυστηρό πλαίσιο περιοριστικών μέτρων και τον Σεπτέμβριο που είχε χαρακτηριστικά lockdown για την τοπική αγορά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Ροκάκης.

Σχολιάζοντας τον αντίκτυπο των μέτρων έκανε λόγο για σαρωτικές επιπτώσεις εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

«Αν δεν ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα», σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και πρόσθεσε πως «είναι τόσο μεγάλο το πλήγμα σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας που πλήττει τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης για να επιβιώσουν».