Στον εντυπωσιακό αριθμό των 265 και 263 έχουν ανέλθει από τις αρχές Οκτωβρίου -σύμφωνα με τον αποκαλυπτικό πίνακα του «Βήματος» – τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κοζάνη και τα Ιωάννινα, τα οποία είναι κατ’ αναλογία πληθυσμού υπερδιπλάσιας «πυκνότητας» από αυτά της Αττικής.

Σε μία συσσώρευση φορέων σε αυτές τις περιοχές που έχει οδηγήσει σε τοπικές καραντίνες και περιοριστικά μέτρα και στην έκτακτη άφιξη στις εν λόγω περιοχές του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. 

Με τα δεδομένα αυτά να εξηγούν με απόλυτο τρόπο τη «χαρτογράφηση» του ΕΟΔΥ με χρωματισμούς των νομών λόγω της διασποράς κι εξάπλωσης του φονικού ιού. 

Σημειώνεται ότι λόγω της καταγραφής των δεδομένων, το τελευταίο 16ήμερο τα περισσότερα από τα κρούσματα που καταγράφονται σε αυτόν τον πίνακα είναι ενεργά, με συνεκτίμηση του κύκλου επώασης της νόσου.

Τα κρούσματα σε Ηράκλειο και Χανιά

Σύμφωνα με τους πίνακες, στο Ηράκλειο από την αρχή του Οκτωβρίου έχουν εντοπιστεί 27 κρούσματα ενώ στα Χανιά 11.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στην Κρήτη επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα 5 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, 1 στα Χανιά και 1 στο Ρέθυμνο.

Οι… ουραγοί

Στις τελευταίες θέσεις της εν λόγω λίστας είναι η Αρκαδία, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα , το Λασίθι με ένα έως τρία κρούσματα ενώ δεν εντοπίσθηκαν φορείς του κορωνοϊού στην Ευρυτανία και στην Κεφαλλονιά.

Πηγή: in.gr