Με αγωνία αναμένουν τοπικοί φορείς της Σητείας, τις σημερινές ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, σχετικά με την άρση ή την παράταση του σκληρού lockdown που είναι σε ισχύ μέχρι τις 25 Ιανουαρίου στο Παλαίκαστρο, όπου το προηγούμενο διάστημα είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού που σήμαναν συναγερμό.

Με το δεδομένο πως την Τρίτη, στα τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν στις στενές επαφές των κατοίκων που έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό, δεν προέκυψε νέο κρούσμα, τοπικοί φορείς αισιοδοξούν πως η κατάσταση είναι πλέον επιδημιολογικά ελεγχόμενη, ευελπιστώντας σε άρση των σκληρών μέτρων.

Πιο σαφή επιδημιολογικά δεδομένα θα υπάρχουν αύριο, που είναι προγραμματισμένα δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Κεντρικό Σιντριβάνι Σητείας (περιοχή Πλατανάρια Σητείας), από τις 10:30 έως τις 14:30.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα η Κινητή Ομάδα Υγείας Λασιθίου με την συνδρομή της Κινητής Ομάδας Υγείας Ηρακλείου, θα βρίσκονται στην είσοδο από Παλαίκαστρο, στην είσοδο από Άγιο Νικόλαο και στην είσοδο από Ιεράπετρα όπως απεικονίζεται στον  χάρτη.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι, φέροντας μαζί τους ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου, θα εισέρχονται στο χώρο των δειγματοληψιών με τα οχήματά τους (μέχρι 2 ενήλικες πλην τέκνων), μέσα από τα οποία θα λαμβάνεται το δείγμα.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Σητείας, με τη συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Σητείας.