Στους 50 έφτασαν οι ασθενείς με κορωνοϊό στο γηροκομείο των Σερρών, με το σύνολο αυτών, ευτυχώς, να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα ή να είναι ασυμπτωματικοί. Από τους ασθενείς οι εννέα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας, ωστόσο, πλέον έχουν σταματήσει οι διακομιδές από το γηροκομείο σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Αυτό συμβαίνει, διότι οι ασθενείς τρόφιμοι και εργαζόμενοι στο γηροκομείο δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα και επειδή δεν υπάρχουν πολλές κλίνες πλέον στα νοσοκομεία. Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο διευθυντής της «Κωστοπουλείου Στέγης», Κώστας Καραμούτσος, σημειώνοντας ότι από τους 50 ασθενείς οι 36 είναι τρόφιμοι του γηροκομείου και οι 14 εργαζόμενοι.

«Οι ασθενείς εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, ενώ 27 τρόφιμοι παραμένουν στο γηροκομείο σε διαφορετικό χώρο από τους υγιείς. Εννέα άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Πτολεμαΐδας και άλλων πόλεων, ωστόσο, οι διακομιδές πλέον έχουν σταματήσει, διότι δεν υπάρχουν άλλες κλίνες. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ θα μεταφερθεί κάποιος σε νοσοκομείο, μόνο αν επιβαρυνθεί η υγεία του. Κανένας από τους ασθενείς δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής κάποιο σοβαρό πρόβλημα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Καραμούτσος.

Κατά τον ίδιο, ειδικές στις λοιμώξεις νοσηλεύτριες από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια βρίσκονται ήδη στο γηροκομείο, προκειμένου να διαμορφωθούν σωστά οι χώροι που θα φιλοξενούν τους ασθενείς τροφίμους. «Κάνουμε κάθε μέρα στο γηροκομείο rapid tests, ενώ αύριο κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα κάνουν και πάλι μοριακά τεστς. Αυτά γίνονται ανά τρεις ημέρες», εξηγεί ο διευθυντής του γηροκομείου.

Η «Κωστοπούλειος Στέγη», το γηροκομείο στις Σέρρεςφιλοξενεί 113 ηλικιωμένους, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 53.

Πηγή: ethnos.gr