Τα κρούσματα κορωνοϊού είναι συνεχώς στα ύψη ενώ την ίδια στιγμή αρνητικό ρεκόρ καταγράφουν οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί. Μόνο την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι 562 ενώ ακόμη 101 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το του OPEN TV, στη χώρα μας είναι ενεργά 24.597 κρούσματα με τη Θεσσαλονίκη, την Αττική και τη Λάρισα να βρίσκονται στο «κόκκινο». Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη σήμερα είναι ενεργά 6.177 κρούσματα, στην Αττική 5.094 και στη Λάρισα είναι ενεργά 1.239 κρούσματα. 

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι απελπιστική. Στη μάχη κόντρα στον κορωνοϊό έχουν αποφασίσει να μπουν εθελοντικά και βουλευτές λόγω της πανδημίας που θερίζει στη χώρα μας. Ο κίνδυνος που υπάρχει είναι ολοφάνερος αν δει κανείς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία όλης της χώρας και ειδικά σε αυτά της Βόρειας Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είναι γεμάτα και τα 25 κρεβάτια στις ΜΕΘ. Μάλιστα, από χθες μέχρι σήμερα αποσωληνώθηκαν πέντε άτομα αλλά αμέσως τα άδεια κρεβάτια γέμισαν με νέους ασθενείς. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το Παπαγεωργίου που ολοκλήρωσε την εφημερία του με γεμάτα τα κρεβάτια. Το ίδιο ισχύει και στα νοσοκομεία Γεννηματάς και ΑΧΕΠΑ.

Τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα, ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, είχε δηλώσει «χάσαμε περισσότερες ζωές, επειδή δεν προβλέφθηκε αυτή η σφοδρότητα της πανδημίας, το δεύτερο κύμα», ενώ η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο ethnos.gr τόνισε ότι ο αριθμός των νεκρών τις επόμενες 10 μέρες θα είναι τριψήφιος. 

Στο 81% η πληρότητα στις ΜΕΘ Αττικής

Τα νοσοκομεία όλης της χώρας θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη. Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τον υπέρτατο αγώνα στο πλευρό των ασθενών τους. «Επιθυμούν να μιλήσουν έστω και για λίγο με τους δικούς τους ανθρώπους και να τους πουν ότι θα μπουν στην εντατική», αναφέρει η πνευμονολόγος στο Λαϊκό Νοσοκομείο, Βασιλική Γεωργακοπούλου.

Στα νοσοκομεία της Αττικής η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 81% και στις απλές κλίνες το 59%. Στις εφημερίες, όμως, οι συνθήκες μεταβάλλονται. «Εμείς δίνουμε έναν πόλεμο, έναν πόλεμο με κάτι άγνωστο και πρωτόγνωρο», επισημαίνει ο προϊστάμενος της κλινικής Covid στο Λαϊκό, Νίκος Ορφανός.

Πηγή: ethnos.gr