«Κοντά σε συμφωνία» ΗΠΑ και Ισραήλ για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

«Κοντά σε συμφωνία» για να αρχίσει η είσοδος και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Παλαιστίνη «ώστε να μην ελέγχεται από τη Χαμάς» φέρεται να βρίσκονται ΗΠΑ, Ισραήλ και ένας «νέος διεθνής θεσμός» – άγνωστο ποιος είναι αυτός – σύμφωνα με το Axios.

Να σημειωθεί ότι, ο ισραηλινός στρατός έχει αποκόψει την πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από τις 2 Μαρτίου, προτού καν τερματιστεί η εκεχειρία με τη Χαμάς στις 18 Μαρτίου. Έκτοτε οι Παλαιστίνιοι έχουν μείνει χωρίς φαγητό και νερό, με το Ισραήλ να οδηγεί τον πληθυσμό σε γενοκτονία.

Σύμφωνα με το Axios, στη συμφωνία μεταξύ Δύσης και Ισραήλ φαίνεται πως περιλαμβάνεται η συμμετοχή «αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας» σε «μηχανισμό» διανομής βοήθειας.

Οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται στα πρόθυρα «πλήρους κατάρρευσης», σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ). Υπηρεσίες του ΟΗΕ λένε πως τα αποθέματα τροφίμων θα εξαντληθούν «εντός ημερών».

Στο μεταξύ, την Παρασκευή (2/5) σκάφος που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και ακτιβιστές με προορισμό τη Γάζα βομβαρδίστηκε τα ξημερώματα από ισραηλινά drones ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα στα ανοιχτά της Μάλτας, ενώ στην αποστολή συμμετέχει ο Έλληνας καθηγητής Πανεπιστημίου Τάκης Πολίτης.

Προηγούμενο

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Ποια είναι η γυναίκα που σκοτώθηκε - Η εμπλοκή της και ο πιθανός στόχος

Επόμενο

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9 Μαΐου

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Νιγηρία: Φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς μετά την κατάρρευση χρυσωρυχείου – Τουλάχιστον 13 πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια

Φόβοι εκφράζονται ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την κατάρρευση χρυσωρυχείου στην πολιτεία Ζαμφάρα της Νιγηρίας. Το…