Την επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛ.ΤΑ, σχετικά  με τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων όλων των συνταξιούχων ΕΛΤΑ, φέρνει στη βουλή με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά και καλώντας τον κ. Υπουργό  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, να εξετάσει το θέμα.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι συνταξιούχοι, παλαιοί και νέοι ζητούν τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεών τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου), δηλαδή με συντελεστή 0,45 επί όλες τις συντάξιμες αποδοχές, επί όλο τον εργασιακό χρόνο.

Για τους παλαιούς συνταξιούχους, δηλαδή όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι και 31.12.2014, ο υπολογισμός της επικουρικής τους γινόταν βάσει των 3/5 του εργασιακού βίου και όχι επί του συνόλου του, κάτι το οποίο είχε αποτέλεσμα το ύψος της επικουρικής τους σύνταξης να είναι περίπου στο 50% σε σχέση με το ύψος της επικουρικής των νέων συνταξιούχων. Σημειώνεται ότι παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι έχουν ακριβώς τις ίδιες εισφορές για την επικουρική σύνταξη.