Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων του κολυμβητηρίου στον Άγιο Ιωάννη σε μια προσπάθεια να αναδείξουν για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστού κολυμβητηρίου στη πόλη του Ηρακλείου:

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κλειστό κολυμβητήριο στον Αι Γιάννη ,το όνειρο να γίνει πραγματικότητα

Είναι ένα όνειρο δεκαετιών πολιτών-αθλητών-παραγόντων του Ηρακλείου να αποκτήσει επιτέλους η πόλη μας και η Κρήτη γενικότερα κλειστό κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων.

Ο σύλλογος μας, που εκπροσωπεί τους γονείς από όλα τα σωματεία κολύμβησης της πόλη μας και έχει όραμα την ανάπτυξη του υγρού στίβου στο Ηράκλειο και την καλυτέρευση των συνθηκών προπόνησης των παιδιών-αθλητών έχει αναδείξει επανειλημμένως την αναγκαιότητα αυτού του έργου.

Ποιο αναλυτικά θα θέλαμε να εκφράσουμε την στήριξη του συλλόγου μας στο σχέδιο αυτό για τους παρακάτω λόγους:

-Δεν θα εξαρτώνται πλέον οι επιδόσεις αλλά και το αθλητικό μέλλον των παιδιών μας αλλά και όλων τον αθλητών της Κρήτης από τις καιρικές συνθήκες και θα έχουν πλέον ίσες ευκαιρίες με τους αθλητές στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου έχουν την δυνατότητα να κάνουν αγώνες σε κλειστά κολυμβητήρια . Οι αθλητές της Κρήτης είναι οι μόνοι Πανελληνίως που αναγκάζονται να κάνουν αγώνες μόνο σε ανοιχτά κολυμβητήρια όλο το χρόνο ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

-Η δημιουργία ενός κλειστού κολυμβητηρίου στην άλλη πλευρά της πόλης θα προσφέρει μεγάλη ανάπτυξη στον υγρό στίβο αφού θα ωθήσει πολλά περισσότερα παιδιά που διαμένουν στις νότιες και ανατολικές περιοχές της πόλης να μάθουν να κολυμπούν και κατ επέκταση να ασχοληθούν με το αθλήματα της πισίνας.

-Θα λύσει την μεγάλη έλλειψη χώρου προπόνησης που υπάρχει στη πόλη μας και θα δώσει την δυνατότητα στα σωματεία να δουλέψουν πολύ πιο μεθοδικά και αποτελεσματικά .

-Θα δώσει την δυνατότητα διεξαγωγής Πανελλήνιων , Μεσογειακών αγώνων αλλά και Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που επίσης βοηθάει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του υγρού στίβου. Να σημειωθεί ότι τελευταία διοργάνωση στο Ηράκλειο ήταν οι Βαλκανικοί αγώνες, πανελλήνιο OPEN to 1989. Επίσης τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο δεν μπορούσαν να διαξαχθουν ουτε καν Παγκρήτιοι αγώνες αφού το υπάρχον κολυμβητηριο δεν κάλυπτε τις ανάγκες τους , με αποτέλεσμα τα παιδιά από Ηράκλειο να αναγκάζονται πολλές φορές στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου να μετακινούνται στα Χανιά με ότι ταλαιπωρία κόστος χρόνο κλπ αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά αλλά και τους γονείς .

Θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι το μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον υγρό στίβο της πόλης είναι η δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου.
Είναι ένα όραμα του υγρού στίβου, είναι μια μεγάλη ανάγκη της αθλούμενης νεολαίας».