Ανακοίνωση εξέδωσε η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Ελένη Ιωαννίδου, με την οποία καταγγέλλει σοβαρή έλλειψη γιατρών στο νοσοκομείο ενώ όπως προσθέτει η κλινική παραμένει κλειστή για νέες εισαγωγές 

«Εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει ακόμα μια φορά ειδικός γιατρός σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών» αναφέρει χαρακτηριστικά κ. Ιωαννίδου, η οποία ζητά την ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς, τη συμπλήρωση των προγραμμάτων εφημέρευσης με ειδικευμένο προσωπικό και τη διασφάλιση της σωστής φροντίδας των πολιτών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Σήμερα 17 Ιανουαρίου 2021 εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει ακόμα μια φορά ειδικός γιατρος σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων  Περιστατικών.

• Στην Παθολογική κλινική οι 4 παθολόγοι που υπηρετούν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια δεν αρκούν. Η μια επικουρική γιατρός μας θα φυγει σε 2 μήνες και από τη διοίκηση δεν υπάρχει καμία απάντηση για το τι θα γίνει. Στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής υπάρχουν ήδη ακάλυπτες εφημερίες. Εδώ και 2 χρόνια εφημερευουμε με ένα απίστευτο αριθμό εφημεριών. Έχουμε εξοντωθεί ψυχικά και σωματικά.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου έχει χαρακτηρίσει ανασφαλές για τους ασθενείς το πρόγραμμα εφημέρευσης Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και δεν το έχει εγκρίνει.

• Επειδή ένας γιατρος δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα την ευθύνη για 2 και 3 τμηματα.

• Επειδή το θέμα δεν είναι να ξαπλώσει ο ασθενής σε ένα κρεβατι αλλά να υπάρχει και γιατρος να τον φροντιζει.

• Επειδή πιστευουμε ότι η διαχείριση αυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενων.

• Επειδή δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τη φροντίδα των ασθενων μας.

• Επειδή τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί ενώ είναι γνωστά στη διοίκηση και την Υγειονομική Περιφέρεια πάνω από 2 χρόνια.

• Επειδή από τη διοίκηση  δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη λύση στον ορίζοντα.

Ο εφημερεύων παθολόγος σήμερα θα μεινει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική δεν θα δέχεται νέα περιστατικά. 

Ζητάμε άμεσα το αυτονόητο.

Την ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς, τη συμπλήρωση των προγραμμάτων εφημέρευσης με ειδικευμένο προσωπικό και τη διασφάλιση της σωστής φροντιδας των πολιτών.

Η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής

Ελένη Ιωαννίδου».