test

Κλείνουν σχολεία στην Κρήτη λόγω καύσωνα – Δείτε που

Πρέπει να διαβάσετε

Κλειστές θα παραμείνουν για τις επόμενες ημέρες σχολικές μονάδες στην Κρήτη λόγω του καύσωνα.

Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι έπειτα από Απόφαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία) σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω καύσωνα.

Η απόφαση πάρθηκε, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών απέναντι στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία των Αντιδημάρχων Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης και Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Αντώνη Ι. Βαρδάκη και Μανώλη Λέκκα αντίστοιχα, έπειτα από το έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς και την αναμενόμενη μεταφορά σκόνης που προβλέπεται για τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, για τα σχολεία που έχουν προγραμματισμένους τους καθιερωμένους εορτασμούς λήξης της σχολικής χρονιάς τις ανωτέρω ημερομηνίες, συνίσταται: είτε να τους πραγματοποιήσουν μετά τις 19:30-20:00, ώστε να μην υπάρχει έντονη ζέστη ή να μεταφερθούν οι τελετές σε άλλη ημερομηνία, μετά από σχετική απόφαση της εκάστοτε σχολικής κοινότητας.

Ως προς του Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Χανίων, η λειτουργία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, καθώς όλες οι αίθουσες διαθέτουν επαρκή κλιματισμό, ενώ οι εκπαιδευτικοί στις συγκεκριμένες μονάδες θα ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες οδηγίες για περιορισμό χρήσης εξωτερικών χώρων.

Τέλος όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια) του Δήμου Χανίων, τα οποία βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο, ο Δήμος Χανίων έχει φροντίσει να εξοπλιστούν με επιπλέον μέσα κλιματισμού (φορητά A/C, ανεμιστήρες κλπ), ώστε να μη διαταραχτεί το πρόγραμμα των εξετάσεων των μαθητών. Επίσης υπάρχει ισχυρή σύσταση, οι εξετάσεις να πραγματοποιηθούν -κατά το δυνατόν- σε αίθουσες που δεν βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με την προστασία από τον καύσωνα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Κλειστές οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Δήμο Αποκορώνου

Με απόφαση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία) για αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου και για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω καύσωνα.

Η απόφαση πάρθηκε για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Διευκρινίζουμε ότι για τα σχολεία που έχουν προγραμματίσει τις γιορτές λήξης του σχολικού έτους τις ανωτέρω ημερομηνίες , συνιστούμε αυτές να πραγματοποιηθούν κατά τις απογευματινές ώρες , κατά προτίμηση μετά τις 19:00, ώστε να αποφευχθεί η έκθεση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Αναφορικά με τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αποκορώνου, η λειτουργία τους θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς ο Δήμος έχει προβλέψει για κλιματισμό και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , η λειτουργία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ούτως ώστε να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των εξετάσεων των μαθητών. Συνιστούμε τη χρήση αιθούσών που διαθέτουν κλιματισμό ή  που δεν βρίσκονται άμεσα εκτεθειμένες στον ήλιο.

Κλειστές οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης με την υπ’ αριθμ. 439/11-06-2024 Απόφαση του, προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πλατανιά (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024, λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων και στο Δήμο Πλατανιά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ.

Η αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποιείται προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών/τριών από τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις ημέρες αυτές.

Επίσης  ενημερώνουμε ότι οι  Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πλατανιά (Σκινέ, Βουκολιών, Κοντομαρί, Κολυμβαρίου) θα λειτουργήσουν κανονικά, διότι στο σύνολό τους διατηρούν κλιματιζόμενους χώρους.

Τέλος  οι Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πλατανιά (Γυμνάσια και Λύκεια) θα λειτουργήσουν  κανονικά.

Τι θα γίνει στο Δήμο Ρεθύμνου:

Την αναστολή της λειτουργίας, των ολοήμερων τμημάτων  των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων),  κατά    τις ημέρες Τετάρτη 12 και  Πέμπτη  13 Ιουνίου 2024, αποφάσισε το Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, & Νέας Γενιάς Δήμου Ρεθύμνης  και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης.

Η απόφαση λήφθηκε κατόπιν σχετικών συστάσεων του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης  λόγω των  συνθηκών καύσωνα που επικρατούν στο Ρέθυμνο, οι οποίες θα ενταθούν το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου.

Το σκεπτικό  της συγκεκριμένης απόφασης διέπεται από τη λογική να μην προκληθεί αναστάτωση στις οικογένειες των μαθητών και ειδικά στους εργαζόμενους γονείς τους  και ταυτόχρονα να προστατευθούν τα μικρά παιδιά από την έκθεση σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα κορυφωθούν κατά τις  μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες (χρονικό διάστημα κατά το οποίο λειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία) των επόμενων δύο ημερών.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα