Κλείνει η ιδιωτική Νεφρολογική κλινική στην Ιεράπετρα

Πρέπει να διαβάσετε

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Ιεράπετρα μετά την απόφαση της διοίκησης της ιδιωτικής Νεφρολογικής Κλινικής «Άγιος Παντελεήμονας» να σταματήσει την λειτουργία της  από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, αφήνοντας στον αέρα 42 νεφροπαθείς.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Χρυσοχοίδη, την Αν. Υπουργό Υγείας κα. Αγαπηδάκη και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Θεμιστοκλέους, για την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για τη νοσηλεία των αιμοκαθαρρόμενων ασθενών της ιδιωτικής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού που κλείνει.

Αναλυτικά η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου:

«Προφανώς έχετε ενημερωθεί για την αιφνιδιαστική απόφαση της ιδιοκτησίας της ιδιωτικής μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ιεράπετρα να διακόψει τη λειτουργίας της και να αφήσει ακάλυπτους τους 42 αιμοκαθαρρόμενους νεφροπαθείς που από την προσεχή Κυριακή δεν θα μπορούν να λαμβάνουν θεραπεία σε αυτή τη μονάδα.

Πρόκειται για μια ανεύθυνη και απάνθρωπη μεταχείριση που αποδεικνύει τις επιπτώσεις της εμπλοκής της επιχειρηματικότητας και της κερδοσκοπίας στην παροχή υπηρεσιών υγείας και μάλιστα σε τόσο ευαίσθητες κατηγορίες ασθενών.

Τα δεδομένα που δημιουργούνται από αυτή την εξέλιξη θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην ήδη υποστελεχωμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και γι΄ αυτό απαιτείται η άμεση παρέμβαση σας ώστε να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για να μπορέσει να νοσηλεύσει και να παρέχει θεραπείες αιμοκάθαρσης με ασφάλεια σε ένα μεγάλο μέρος από τους ακάλυπτους πλέον αιμοκαθαιρρόμενους της ιδιωτικής ΜΤΝ της Ιεράπετρας που κλείνει.

Γι΄ αυτό σας ζητούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα

-Να γίνει πρόσληψη 2 επικουρικών νεφρολόγων στο ΓΝΑΝ και να προχωρήσει η διαδικασία της προκήρυξης μόνιμης θέσης που είναι σε εξέλιξη.

-Να ανοίξει άμεσα η διαδικτυακή εφαρμογή για υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού αποκλειστικά για το ΓΝΑΝ και με πρόσθετο ζητούμενο την εμπειρία σε ΜΤΝ, έτσι ώστε τις επόμενες ημέρες να μπορέσουν να προσληφθούν το λιγότερο 8 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό με δυνατότητα να παρέχουν άμεσα υπηρεσίες στη ΜΤΝ του ΓΝΑΝ.

Η υλοποίηση των δύο παραπάνω αιτημάτων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσουν να απορροφηθούν με ασφάλεια επιπλέον νεφροπαθείς ασθενείς (όπως λέγεται 26 από τους 42 της ιδιωτικής μονάδας) στη ΜΤΝ του ΓΝΑΝ που ήδη εξυπηρετεί 55 νεφροπαθείς ασθενείς με μόνο 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και μόνο 3 άτομα ιατρικό προσωπικό. Κάθε άλλη πρακτική χωρίς πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, θα είναι επικίνδυνη για ασθενείς και εργαζόμενους και θα μας βρει αντιμέτωπους».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα