Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εξετάσει σήμερα η επιτροπή των επιδημιολόγων οι οποίοι θα εξετάσουν την κατάσταση στην χώρα όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο θα συνεδριάσει η ολομέλεια των ειδικών έτσι ώστε με τις εισηγήσεις της να σχεδιάσει τον οδικό χάρτη με βάση τον οποίο θα περάσουμε το φετινό Πάσχα.

Αυτό το οποίο θα λάβουν υπόψιν τους οι ειδικοί είναι το γεγονός ότι τα στοιχεία από τα λύματα ειδικά στην Αττική είναι ανησυχητικά καθώς δείχνουν σύμφωνα με τους επιστήμονες αύξηση του ιικού φορτίου. 

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου δήλωσε το πρωί ότι το ιικό φορτίο στα λύματα στην Αττική αυξάνεται.

Επεσήμανε ότι, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση. «Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους και πως σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία».

Ανησυχία για τα σχολεία – Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα

Επίσης, ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία από τα σχολεία, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα στα Λύκεια έχουν αυξηθεί κατά πολύ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές έγιναν πάνω από ένα εκατομμύριο τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων βγήκαν 1.550 θετικά. Όπως έγραφε το πρωί το newsit.gr υπάρχουν πλέον 160 σχολεία με κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Πηγή: newsit.gr