Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
26.3 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

ΚΚΕ: Να ακυρωθεί κάθε συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης με ΝΑΤΟικούς δολοφόνους

Πρέπει να διαβάσετε

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και τα Τομεακά Συμβούλια Χανίων της ΚΝΕ καταγγέλλουν τη συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης με το ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «CyberHot», «με στόχο την εκπαίδευση εργατικού δυναμικού σε θέματα κυβερνοασφάλειας, παρακολούθησης δικτύων και αντιμετώπισης επιθέσεων».

Σε α ανακοίνωσή της η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ αναφέρει:

«Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οργανώνεται στις 29-30 Σεπτεμβρίου «summerschool» υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟϊκού ΚΕΝΑΠ, με τη συμμετοχή του εργαστηρίου Μικροεπεξεργαστών και Υλικού και του εργαστηρίου Έρευνας και Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ήδη η διημερίδα διαφημίζεται στο διαδίκτυο, όπου καλούνται νέοι επιστήμονες να εκπαιδευτούν υπό την αιγίδα των ΝΑΤΟικών!

Είναι τεράστια η ευθύνη της διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης που προωθεί «συνεργασίες» με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, που θέτει την επιστημονική γνώση στην υπηρεσία των πολεμικών προετοιμασιών! Αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα το ακαδημαϊκό έργο του Πολυτεχνείου Κρήτης να είναι αυτό που θα συνδιαμορφώσει τη νέα τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί για το μακελειό ολόκληρων λαών.Αυτό είναι το όραμα τους για το πανεπιστήμιο της αγοράς, που θα είναι ανοικτό στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στους πολεμικά «πρότζεκτ». Αυτές τις κατευθύνσεις έρχεται να φέρει ο νέος νόμος πλαίσιο της κυβέρνησης και η ένταση της καταστολής που συνεχίζεται στα πανεπιστήμια, όπως με την απαράδεκτη δίωξη 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.Με ευθύνη της κυβέρνησης, που συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα μας μπλέκεται όλο και πιο έντονα σε αυτούς τους ανταγωνισμούς, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον λαό μας.

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση, τα αστικά επιτελεία, οι διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχουν βάλει στόχο να αμβλυνθούν τα αντιΝΑΤΟϊκά αισθήματα του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Θέλουν η νεολαία να ξεχάσει τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου, τη στήριξή του στην επταετή Χούντα, τα μακελειά που έχει οργανώσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία και πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη με στόχο την ισχυροποίηση της επιθετικής Στρατηγικής «ΝΑΤΟ 2030».

Η νεολαία και ο λαός μας δεν ξεχνά ότιΝΑΤΟ σημαίνει πόλεμοι, προσφυγιά, επικίνδυνοι σχεδιασμοί, αλλαγές συνόρων και αιματοκύλισμα λαών, πνιγμένοι πρόσφυγες στις θάλασσές μας, είναι αμέτρητη η λίστα με τα εγκλήματά τους και την ξέρουμε καλά!

Μάλιστα,οι κίνδυνοι και η εμπλοκή της χώρας μας μεγαλώνουν με την κατάπτυστη Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις βάσεις,που μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο επ’αόριστον, την οποία σύναψε η ελληνική κυβέρνηση. Η συμφωνία αυτή πατάει πάνω στην προηγούμενη που ετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ. Ειδικά για τα Χανιά, που βρίσκονται δίπλα στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας, οι κίνδυνοι μεγαλώνουν, ενώ κάθε άλλο παρά ασφάλεια μπορεί να αισθάνεται κανείς. Είναι γνωστός ο κομβικός ρόλος της βάσης στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και αλλού.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι νεολαία θα γίνει συνένοχος στην αιματοβαμμένη πολιτική τους! Η θέση του νέου επιστήμονα είναι συμβάλλει με τις γνώσεις του στην εξέλιξη της επιστήμης, που θα χρησιμοποιείται στην κάλυψη των ολοένα και διευρυμένων κοινωνικών αναγκών. Το χρέος του επιστήμονα, των παιδιών του λαού, είναι να θέτουν την επιστήμη τους στην υπηρεσία του ίδιου του λαού,για να μπορεί ο εργαζόμενος άνθρωπος να απολαμβάνει τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, να μειώνεται ο εργάσιμος χρόνος, να βελτιώνεται το βιοτικό επίπεδο.

Δεν έχουν καμιά δουλειά ΝΑΤΟϊκά προγράμματα στα Πανεπιστήμια μας!

Οι φοιτητές με τον αγώνα τους θα ακυρώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια εμπλοκής των Πανεπιστημίων τους στις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, όπως έχουν κάνει ξανά στο παρελθόν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αλλού. Ο λαός και η νεολαία με τον αγώνα τους μπορούν να εμποδίσουν την επέκταση των σχεδιασμών που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και την ασφάλεια μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΙΣ 12ΜΜ

Όλοι μαζί ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε:

Να ακυρωθεί η διημερίδα που συνδιοργανώνει το Πολυτεχνείο Κρήτης με το ΝΑΤΟ. Ούτε σκέψη για αναβάθμιση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με τους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες!

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Καμία εμπλοκή-καμία συμμετοχή. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Καμία αποστολή στρατιωτικού υλικού και δυνάμεων στην Ουκρανία και αλλού!

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις βάσεις.

Να κλείσει η βάση της Σούδας, όπως και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας!»

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα