Κιβωτός του Κόσμου: Στην αντεπίθεση ο πατέρας Αντώνιος – Τι ζήτησαν οι δικηγόροι του

Πρέπει να διαβάσετε

Να δοθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα από το χώρο της «Κιβωτού του Κόσμου» από όπου απομακρύνθηκε με εισαγγελική διάταξη ζήτησαν σήμερα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του.

Οι δικηγόροι Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος επισκέφθηκαν τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό της χώρας θέτοντας σειρά ζητημάτων που συνδέονται με την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Η μόνη σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας» δήλωσε ο ο κ. Κονταξής, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου. Μάλιστα οι δύο δικηγόροι θα επισκεφθούν για τον ίδιο λόγο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έχει και την εποπτεία του συνόλου των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Τι ερευνούν οι Αρχές

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» φαίνεται πως προκύπτουν από τις έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τόσο για τις καταγγελίες περί κακοποιητικών συμπεριφορών σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών σε διάφορες δομές όσο και για τα οικονομικά της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που έχει ήδη δεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς της «Κιβωτού», σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, με συνολικά ποσά που αγγίζουν τα 18 εκατομμύρια ευρώ, έχει επικεντρωθεί σε περίπου 700 κινήσεις καθημερινά, τις οποίες θεωρεί «ύποπτες».

Παράλληλα, οι ελεγκτές της Αρχής εξετάζουν και την πώληση ενός ακινήτου, που ενώ ανήκε στην οργάνωση, φέρεται να αγοράστηκε από τους γονείς του 35χρονου Ιρακινού, ο οποίος θεωρείτο το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου και ήταν γενικός διευθυντής της «Κιβωτού». Όπως είναι γνωστό οι Αρχές διερευνούν τέσσερα κακουργήματα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απιστία.

Για το λόγο αυτό με παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ιωάννη Σέβη, ο οποίος θεωρείται εξειδικευμένος σε οικονομικά σκάνδαλα, προς την Οικονομική Αστυνομία διενεργούνται συγκεκριμένες πράξεις προκειμένου να ριχθεί φως στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου,» του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και ακόμα 9 προσώπων.

Επιπλέον, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει προτεραιοποιήσει τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») της πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί εάν σε αυτές έχουν δηλωθεί όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Με τον τρόπο αυτό, η Αρχή έχει πρόσβαση και στα οικονομικά του πατέρα Αντώνιου, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και οι συγγενείς πρώτου βαθμού.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα