ΚΙΝΑΛ: Θετικός σε ντιμπέιτ με Ανδρουλάκη ο Παπανδρέου

Θετικός σε ντιμπέιτ με τον έτερο συνυποψήφιο για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη, από το επιτελείο του, έχει σταλεί ήδη εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού άμεση και θετική απάντηση στο αίτημα τόσο της δημόσιας τηλεόρασης, της ΕΡΤ, για την πραγματοποίηση δημόσιου διαλόγου με τον Νίκο Ανδρουλάκη, όσο και στο σχετικό αίτημα του MEGA.

Επίσης, θετική απάντηση έχει ήδη δοθεί και στο αίτημα για κοινή συμμετοχή των δύο υποψηφίων, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1, την Πέμπτη το βράδυ.

Το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού σημειώνει ακόμα ότι, «στις απαντήσεις τονίζεται πως, από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει ξεκαθαρίσει ότι ο διάλογος που είναι αναγκαίος, πρέπει να είναι και ουσιαστικός, με επάρκεια χρόνου και δυνατότητα διατύπωσης ολοκληρωμένων απόψεων και προτάσεων και όχι με απαντήσεις εντυπωσιασμού. Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αναμένει την πραγματοποίηση αυτών των συζητήσεων».

Σημειώνεται πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open μετά την νίκη του στο α’ γύρο, κάλεσε σε ντιμπέιτ τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας πως θα πρέπει να γίνει με τρόπο θεσμικό, με κριτήρια, όπως είχε γίνει στο προηγούμενο ντιμπέιτ με όλους τους υποψηφίους, πλην του κ. Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Πρέπει να υπάρξει αυτή η συζήτηση διότι ο κόσμος θέλει δεσμεύσεις. Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος, απλά θα γίνει με τρόπο θεσμικό, με κριτήρια, όπως είχαμε συμφωνήσει και με τους 4 συνυποψηφίους μου πριν την Κυριακή κι έγινε κάτι που θεωρώ ότι βοήθησε». Ωστόσο, τόνισε πως δεν έχει γίνει κάποια τέτοια συζήτηση με το επιτελείο του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

«Εύχομαι να γίνει και να συμφωνήσουμε στους όρους, όπως συμφωνήσαμε και με τους υπόλοιπους 4 συνυποψηφίους μας και το κάναμε», πρόσθεσε. «Εγώ το λέω δημοσίως, όπως το είπα και την προηγούμενη φορά. Και είμαστε έτοιμοι να συνεννοηθούμε για να μπουν τα κριτήρια και να επιτευχθεί».

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα