Η πρόθεση του πανεπιστημίου Κρήτης να παραχωρήσει έκταση στου Γάλλου για τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου Ρεθύμνου φαίνεται να παίρνει την επίσημη οδό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. 

«Η πρόταση αυτή κατατέθηκε δημοσίως, στην πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από την εφημερίδα  «Ρεθεμνιώτικα Νέα» και όλοι οι φορείς ήταν θετικοί, δεδομένου ότι το Ρέθυμνο διαθέτει ένα ίδρυμα δευτεροβάθμιας περίθαλψης, το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα», εξήγησε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως υπουργείο υποδομών και μεταφορών έχουν δοθεί ήδη οδηγίες ως προς τις κτιριακές οδηγίες του νέου νοσοκομείου, με σκοπό να προχωρήσουν σε μια αναγνωριστική μελέτη για το συγκριμένο ζήτημα.

«Είμαστε στη διάθεση της πρυτανικής αρχής προκείμενου συνεργατικά να προχωρήσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος σχολίασε ότι «θα πάρει πολλά χρόνια, αλλά αξίζει προκειμένου να κατασκευαστεί το νοσοκομείο του «μέλλοντος» για το Ρέθυμνο».

Κλείνοντας, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι μέχρι να δρομολογηθεί η κατασκευή του νέου νοσοκομείου, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ενεργειακής αναβάθμισης του υπάρχοντος νοσοκομείου, όπως επίσης και η μελέτη επέκτασής του.