Κατώτατος μισθός: Αύξηση 9,5% – Πόσα θα είναι «καθαρά»

Τη μεγαλύτερη δυνατή αύξηση, κατά 9,5% αποφάσισε το κυβερνητικό επιτελείο για τον κατώτατο μισθό, μια ανακοίνωση που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Αυτή την ώρα, o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Στα 780 ευρώ μεικτά ανέρχεται ο κατώτατος μισθός για την πλήρη απασχόληση στον ιδιωτικό τομές και στα 34,84 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο.

Μετά την αύξηση που θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Απριλίου, τα καθαρά χρήματα που θα λάβει ένας εργαζόμενος θα ανέλθουν σε 778 ευρώ, σε 12μηνη βάση. Οι εργαζόμενοι θα δουν τρεις καθαρούς μισθούς, επιπλέουν, σε σχέση με το 2019.

Αυτή τη στιγμή ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 713 ευρώ, μεικτά και αφορά σε 585.000 εργαζόμενους, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 20% από το 2019. Αυτοί είναι και οι εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν από την αύξηση του κατώτατου, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη.

Σημειώνεται πως κατά 12,4% έχουν αυξηθεί, μέχρι στιγμής και οι μέσες αμοιβές, σε σχέση με τα στοιχεία του 2019.

Δείτε εδώ τις σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας:

Νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου

Υπενθυμίζεται πως το 2011, πριν την είσοδο των μνημονίων στην Ελλάδα, ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανερχόταν στα 751,36 ευρώ.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα