Χάος στο οδικό δίκτυο της Κρήτης έφερε η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που σαρώνει το νησί.

Το πρωί της Δευτέρας στο ύψος του Φοδελε ο Βόρειος Οδικός Άξονας του νησιού «κόπηκε» στα δύο μετά από μεγάλη κατολίσθηση.

Βράχοι και χώματα είχαν πέσει στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Μάλιστα πολλοί ήταν οι οδηγοί που αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν.

Αυτήν την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται από το ένα ρεύμα, ενώ μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος Φόδελε – Μάραθος, αφού ο ποταμός Παντομάντρης υπερχείλισε και η διέλευση οχημάτων από το σημείο κρίνεται άκρως επικίνδυνη.

Στο Ρέθυμνο προβλήματα καταγράφονται κατά μήκος του ΒΟΑΚ και ειδικά στο ύψος της Σκεπαστής και των Σισών από τις κατολισθήσεις. Οι οδηγοί πρέπει να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στα Χανιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη , «λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών φαινομένων και της επικινδυνότητας που υπάρχει σε όλο το οδικό δίκτυο παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Παρακαλούμε να αποφεύγεται η διέλευση από τις γέφυρες των Δήμων Πλατανιά, Κισσάμου και Σελίνου λόγω επικινδυνότητας.

Κλειστή παραμένει η γέφυρα του Αλικιανού.

Διακοπή κυκλοφορίας στη γέφυρα μετά το Φουρνέ προς Λάκκους καθώς και στον επαρχιακό δρόμο από διακλάδωση από Αργυρούπολη προς Ασή Γωνιά.

Επίσης διακόπτεται η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Περιβόλια – Θέρισο».