Κάθοδος Σταϊκούρα στο Ηράκλειο για τα προβλήματα στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

Πρέπει να διαβάσετε

Για σύσκεψη ουσίας έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, μιλώντας στο Creta24, αναφερόμενος στην επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στο Ηράκλειο.

Από την Ένωση τέθηκαν μεταξύ άλλων στην Υπουργό δύο θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. Αφενός η αλματώδης αύξηση διαθέσιμων κλινών βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω της πλατφόρμας Airbnb κι αφετέρου η αδυναμία των υποδομών του αεροδρομίου Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” να καλύψουν την αυξανόμενη επιβατική κίνηση.

Αναφορικά με το airbnb η κ. Κεφαλογιάννη γνωστοποίησε ότι ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει νέο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μπει “φρένο” στις παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις. “Αλλιώς ξεκίνησε το Airbnb κι αλλιώς έχει καταλήξει, προκαλώντας σοβαρά ζητήματα και στην εύρεση κατοικίας” σχολίασε ο κ. Πελεκανάκης.

Σε ότι αφορά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, μπορεί να είναι υπό κατασκευή το νέο στο Καστέλι, ωστόσο έως ότου ολοκληρωθεί, κρίνονται αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις στο υφιστάμενο, δεδομένης της αυξανόμενης επιβατικής κίνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Αύγουστο καταγράφηκε ρεκόρ, με αύξηση 8%. Η κ. Κεφαλογιάννη γνωστοποίησε κατά τη σύσκεψη ότι μετά τη Δ.Ε.Θ., ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο με αντικείμενο της επίσκεψης το αεροδρόμιο.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον κ. Πελεκανάκη, η Υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Ταμείο Ανάκαμψης, κονδύλια από το οποίο θα χορηγηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να δοθεί ώθηση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο καταδυτικός, ο γαστρονομικός και ο θρησκευτικός.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα