Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στην Κρήτη και ειδικότερα οι παραγωγοί κηπευτικών. Με εξαίρεση ενδεχομένως την προστασία της ελιάς από το δάκο και τις σχετικά ικανοποιητικές συμφωνίες που ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση, η φετινή αποτίμηση της χρονιάς δύσκολα μπορεί να έχει θετικό πρόσημο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, προγραμματίζει μέσα στον επόμενο μήνα περιοδεία στην Κρήτη, η οποία θα αφορά σε όλους τους νόμους. Προβλέπεται πάντως να γίνουν, όπως φαίνεται από τις πιέσεις που ασκούνται, θεματικές επισκέψεις σε νότιο Ηράκλειο και Ιεράπετρα, όπου εντοπίζονται πολλά προβλήματα αναφορικά με τις πωλήσεις κηπευτικών.

Ο Υπουργός έχει δείξει πως έχει πρόθεση για εξεύρεση λύσεων και σ’ αυτή τη λογική άλλωστε είχε ξεκλειδώσει από πριν το Πάσχα αποζημιώσεις καταστροφών που εκκρεμούσαν από το 2019. Οι αγρότες πάντως υποστηρίζουν πως αν δεν υπάρξουν πρόσθετες επιδοτήσεις που να αφορούν στην COVID 19, τα προβλήματα θα γιγαντωθούν.

Από την πλευρά του το Υπουργείο συλλέγει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και βρίσκεται σε επικοινωνία με τους συνομιλητές της Κρήτης που θεωρεί αξιόπιστους, προκειμένου όταν θα υπάρξει αναλυτικό πλάνο για την επίσκεψη να υπάρξουν και οι αντίστοιχες απαντήσεις για όλα τα ζητήματα. Σε αυτή τη λογική δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες δια ζώσης συναντήσεις του υπουργού πριν την κάθοδο του, εφόσον θεωρηθούν απαραίτητες.