Καθήμενοι για όλο το καλοκαίρι – Η αποκάλυψη Γεωργιάδη στη σύσκεψη με καταστηματάρχες της Κρήτης

Πρώτη ημέρα ισχύος των νέων, αυστηροποιημένων μέτρων και από σήμερα οι πελάτες σε όλα τα καταστήματα εστίασης θα πρέπει να κάθονται σε τραπεζοκαθίσματα.

«Είμασταν προετοιμασμένοι», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, η οποία εξήγησε ότι τα νέα μέτρα δεν προκάλεσαν έκπληξη στους επιχειρηματίες οι οποίοι παρακολουθούν τις επιδημιολογικές εξελίξεις και ανησυχούν για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη.

Μάλιστα η κα. Αντωνακάκη δήλωσε πως οι επιχειρηματίες της εστίασης, γνωρίζουν πως συζητούνται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, εάν συνεχιστεί η εξάπλωση του νέου στελέχους, όπως η «σίγαση» στη μουσική, αλλά κι η επιβολή ωραρίου στα καταστήματα.

«Είμαστε όλοι πολύ ανήσυχοι και προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα», δήλωσε η κα Αντωνακάκη και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να δούμε όλοι το πως θα πειθαρχήσουμε για να μην έχουμε χειρότερα».

Η κα Αντωνακάκη αποκάλυψε πως σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, για τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν από τις 15 Ιουλίου με τους αμιγείς και μεικτούς χώρους, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται να αρθεί για το φετινό καλοκαίρι το μέτρο για τους καθήμενους. «Ο υπουργός είπε τέλος για φέτος τα clubs και τα beach bars με τους όρθιους να περιφέρονται γιατί αυτό θεωρούν οι λοιμωξιολόγοι ότι μεταφέρει τον ιό και κυρίως τώρα με τη μετάλλαξη που εξαπλώνεται πολύ πιο εύκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εξέφρασε την αγωνία των καταστηματαρχών για το τι μπορεί να ακολουθήσει καθώς υπάρχουν προειδοποιήσεις για ακόμη αυστηρότερα μέτρα σε περίπτωση που νομοί της Κρήτης μπουν στο κόκκινο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα