Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λέσβου η περίπτωση μιας καθηγήτριας που φέρεται ότι αρνείται πεισματικά να φορέσει μάσκα.

Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα stonisi.gr, η εν λόγω καθηγήτρια είναι εκπαιδευτικος του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και υποστηρίζει ότι η μάσκα τής κάνει κακό, ενθαρρύνοντας τους μαθητές της να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Κατά την ίδια πηγή, η καθηγήτρια αρνείται μάλιστα και να ανοίξει τα παράθυρα της τάξης, προκειμένου να αεριστεί ο χώρος, παραβαίνοντας την οδηγία που έχει εκδώσει το υπουργείο Παιδείας και οι ειδικοί. Για την εν λόγω εκπαιδευτικό υπάρχουν, επιπλέον, αναφορές ότι προπαγανδίζει ανοικτά κατά της χρήσης μάσκας, εντός και εκτός σχολείου. Για τον λόγο αυτό έχει δεχθεί παρατηρήσεις από τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και τον αρμόδιο προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη προσφυγή σε βάρος της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ αναμένεται να συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία.