Την επανεκκίνηση της αγοράς και το άνοιγμα του τουρισμού, σχολίασε μέσω του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού CRETA, ο καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Κούτουλας.

«Θα πρέπει να δούμε πως θα περάσουμε και τη φετινή χρονιά, και κάθε βοήθεια που μπορεί να δοθεί από πλευράς ρευστότητας πρέπει να δοθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποκεί και πέρα θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση ώστε να πάρουμε το μέγιστο από αυτήν τη φετινή χρονιά και από το 2022 να βάλουμε τα θεμέλια για να επανέλθουμε σε καλύτερα επίπεδα», εξήγησε ο κ. Κούτουλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο και φέτος η χρονιά θα είναι απρόβλεπτη, όπως συνέβη και πέρυσι και το γεγονός αυτό δεν έγκειται μόνο στην επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και των υπόλοιπων χωρών. 

«Και φέτος θα είναι απρόβλεπτα τα πράγματα. Η Ελλάδα δεν έχει μπει ακόμη στην πράσινη λίστα της Βρετανίας και έτσι ενώ θεωρητικά φαίνεται ότι μπορούμε να έχουμε μια σαφώς καλύτερη χρονιά σε σχέση με πέρυσι και να αγγίξουμε το 50%, αυτό μένει να αποδειχθεί», πρόσθεσε ο κ. Κούτουλας.

Ο καθηγητής, σημείωσε ότι η επανεκκίνηση της αγοράς θα γίνει ορατή, αφού πρώτα διαπιστώσουμε ότι ο ρεαλιστικός στόχος του 2021 είναι η επιβίωση, ενώ αναφορικά με τον τουρισμό, θα πρέπει όσοι μας επισκεφθούν να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Θα πρέπει όλοι να δείξουμε τον απόλυτο επαγγελματισμό στην εξυπηρέτηση των πελατών και να παραμείνει ο ελληνικός μας χαρακτήρας και το φιλότιμο», τόνισε κλείνοντας ο κ. Κούτουλας.