Προσφυγή με την οποία ζητούν την ακύρωση της απόφασης του Δήμου Ηρακλείου να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την συνεργασία με ιδιώτη στην αποκομιδή των απορριμμάτων, κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του creta24.gr, οι εργαζόμενοι στρέφονται με ειδική διοικητική προσφυγή κατά της απόφασης της δημοτικής επιτροπής η οποία ενέκρινε την διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση μέρος της αποκομιδής σε εξωτερικό συνεργάτη.
Στο κείμενο 36 σελίδων καταθέτουν τα επιχειρήματά τους που αφορούν στην -κατά την γνώμη τους – μεθοδευμένη απαξίωση της Υπηρεσίας από την δημοτική αρχή, αλλά και για το περιεχόμενο του διαγωνισμού και τους όρους του, κυρίως όσον αφορά το προβλεπόμενο κόστος το οποίο θεωρούν αδικαιολόγητα μεγάλο. Για τους παραπάνω λόγους, ζητούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να τον ακυρώσει.
Βεβαίως, ο διαγωνισμός ως γνωστόν είναι ήδη στον αέρα. Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι δεν θα σταματήσουν στην Αποκεντρωμένη και θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να ακυρωθεί, όπου χρειαστεί.
Από την δημοτική αρχή αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις με ψυχραιμία, καθώς όπως λένε, αντιλαμβανόταν εξ΄αρχής ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να προκύψουν τέτοια ζητήματα. Για αυτό και εκπόνησαν το πρόγραμμα “γέφυρα”, ώστε ακόμα κι αν καθυστερήσει να βγει ο ανάδοχος, η κατάσταση στην πόλη να είναι τουλάχιστον υποφερτή.
Βεβαίως, η επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει και απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες εργολάβους για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και της ανακύκλωσης, θα κριθεί στην πράξη. Διότι προς το παρόν και ενώ ο ιδιώτης που μπήκε για να βοηθήσει στην ανακύκλωση επιχειρεί εδώ και πέντε ημέρες, η εικόνα στις περισσότερες περιοχές του Ηρακλείου παραμένει κακή.