Δύο ημέρες μετά την κατάρρευση μικρού τμήματος στον Επιπρομαχώνα του Αγ.Δημητρίου στην παλιά πόλη των Χανίων, τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέρρευσε το βόρειο τμήμα του μνημείου ενώ μεγάλοι χωμάτινοι όγκοι και πέτρες έπεσαν πάνω σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας εκτεταμμένες ζημιές.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα ενώ φαίνεται οτι η κατολίσθηση μπορεί να συνεχιστεί καθώς το νοτιοανατολικό τμήμα κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Είναι ευτύχημα ότι η κατολίσθηση έγινε νύχτα και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, μια διαπίστωση που, ειδικά αυτές τις ημέρες που ο νομός Χανίων έχει πληγεί από την κακοκαιρία, επαναλήφθηκε συχνά, ότι δηλαδή από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.

Κάτοικοι δηλώνουν ότι είναι ετοιμόρροπη και η πίσω πλευρά του Επιπρομαχώνα, όπου υπάρχουν δεκάδες δέντρα και οι ρίζες τους πιέζουν το τείχος με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πέσει και όταν αυτό συμβεί θα θρηνήσουμε θύματα γιατί σε εκείνο το σημείο κινείται πολύς κόσμος το βράδυ για τη διασκέδασή του.

Πηγή: Flashnews.gr