Κατεδαφίσεις στον Καρτερό: Πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες – Πόσα τροχόσπιτα απομακρύνθηκαν

Πρέπει να διαβάσετε

Τέλος χρόνου για τα τροχόσπιτα και τα παραπήγματα στον Καρτερό, αφού το τελεσίγραφο που είχε δώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να τα απομακρύνουν έληξε την περασμένη εβδομάδα.

«Χθες έγινε αυτοψία στην περιοχή και όπως διαπιστώθηκε 2-3 τροχόσπιτα έχουν απομακρυνθεί από τους ιδιοκτήτες τους», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1  και την Μαρία Μπινιχάκη η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη.

Όλα τα υπόλοιπα τροχόσπιτα και παραπήγματα παραμένουν στην περιοχή, όπως και πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους. Μάλιστα όπως τόνισε η κα Κοζυράκη στην περιοχή του Καρτερού θα εκτελεστούν 70 πρωτόκολλα κατεδάφισης. Κάποια από αυτά αφορούν σε τροχόσπιτα τα οποία θα απομακρυνθούν και εφόσον δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους θα εκποιηθούν.

Οι κατεδαφίσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, τόνισε η κα Κοζυράκη, η οποία σημείωσε πως εισαγγελέας και αστυνομία είναι υπεύθυνοι να εξετάσουν αν στα αυθαίρετα διαβιούν μόνιμα πολίτες και που μπορούν να μετακινηθούν εφόσον δεν έχουν άλλη περιουσία.

Οι κατεδαφίσεις θα γίνουν παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ώστε να διευκολυνθεί το έργο του εργολάβου, ενώ η κα Κοζυράκη ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που υπάρξουν περιπτώσεις ανθρώπων που ξαναστήσουν παραπήγματα στην περιοχή μετά την κατεδάφιση των υφιστάμενων, τότε δεν ενεργοποιείται η ίδια χρονοβόρα διαδικασία αλλά αυτεπάγγελτα – εφόσον υπάρχουν αποφάσεις για την συγκεκριμένη περιοχή – η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να τα κατεδαφίσει άμεσα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα