Καταγγελίες για την κατάσταση του νεκροταφείου Αρχανών – Τι απαντά ο δήμαρχος

Πρέπει να διαβάσετε

Πλήθος καταγγελιών από πολίτες οι οποίοι μιλούν για «κακή κατάσταση» στο νεκροταφείο Αρχανών, δέχτηκε ο ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1.

Οι πολίτες κάνουν λόγο για σωρούς από σκουπίδια και μια εικόνα που δείχνει εγκατάλειψη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πυξίδα» και τον Κώστα Συλιγάρδο, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, παραδέχτηκε πως και ο ίδιος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νεκροταφείο διαπίστωσε πως στον χώρο υπήρχαν πεταμένα σκουπίδια και τόνισε πως αμέσως έδωσε εντολή ώστε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον καθαρισμό του κοιμητηρίου.

Ωστόσο τόνισε πως τα σκουπίδια πετιούνται στο χώρο από τους ίδιους του πολίτες που επισκέπτονται το κοιμητήριο και πως για να μπορέσει να διατηρείται καθαρός ο χώρος θα πρέπει και οι πολίτες να φροντίζουν γι’ αυτό και όσοι πηγαίνουν στο χώρο. «Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένας ιερός χώρος, ο καθένας που πηγαίνει εκεί πονάει», σημείωσε ο κ. Κοκοσάλης και συμπλήρωσε πως για να παραμένει το κοιμητήριο σε καλή κατάσταση «δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια της δημοτικής αρχής αλλά και η βοήθεια των κατοίκων».

Τέλος αναφορικά με τα έργα για την επέκταση του νεκροταφείου ο κ. Κοκοσάλης σημείωσε πως τα ταφοπέδια και ο νότιος τοίχος είναι έτοιμα και για την ολοκλήρωση του έργου απομένει η δημουργία του βόρειου και δυτικού τοίχου του νέου χώρου του κοιμητηρίου αλλά και η φύτευση δέντρων.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα