Καταγγελία-σοκ της πρώτης top gun πιλότου των ΗΠΑ: «Με βίασε ανώτερος αξιωματικός»

Αίσθηση προκάλεσε στις ΗΠΑη αποκάλυψη της πρώτης πιλότου μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας ότι έπεσε θύμα βιασμού από ανώτερο αξιωματικό.

Μιλώντας σε ακρόαση στη Γερουσία με θέμα τις σεξουαλικές επιθέσεις στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής της Αριζόνα Μάρθα ΜακΣάλι, βετεράνος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είπε ότι ένιωσε τρομοκρατημένη για τον τρόπο που την αντιμετώπισαν όταν επιχείρησε να καταγγείλει το περιστατικό.

«Οι δράστες καταχρώνται την θέση εξουσίας που κατέχουν… και σε μία περίπτωση με κυνήγησε και κατόπιν με βίασε ένας ανώτερος αξιωματικός» αφηγήθηκε η πολιτικός. «Κατηγόρησα τον εαυτό μου. Ντρεπόμουν και βρισκόμουν σε σύγχυση».

H Μάρθα ΜακΣάλι υπηρέτησε επί 26 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑH Μάρθα ΜακΣάλι υπηρέτησε επί 26 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

Στην 52χρονη ΜακΣάλι, που εξελέγη για δύο θητείες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δόθηκε η έδρα του εκλιπόντος Τζον Μακέιν στη Γερουσία.

«Δεν μίλησα για πολλά χρόνια, όμως αργότερα στην καριέρα μου ως στρατιωτικός βρέθηκα να παλεύω με σκάνδαλα και τις τόσο ανεπαρκείς απαντήσεις σε αυτά. Ένιωσα την ανάγκη να πω σε ορισμένους ανθρώπους: Είμαι κι εγώ επιζήσασα», υπογράμμισε η ΜακΣάλι ενώπιον της υποεπιτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Τρομοκρατήθηκα από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η προσπάθειά μου να μοιραστώ σε γενικές γραμμές την εμπειρία μου» εξήγησε, προσθέτοντας ότι έφθασε πολύ κοντά στο να αποχωρήσει από την Πολεμική Αεροπορία έπειτα από 18 χρόνια.

«Όπως πολλά θύματα, ένιωσα ότι το σύστημα με βίαζε ξανά και ξανά», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα