Καταγγελία για αφαίρεση υδρομέτρου για οφειλές 545 ευρώ

Για μία οφειλή της τάξεως των 545 ευρώ του Μανόλη Βριθιά, πολίτη του Ηρακλείου, η ΔΕΥΑΗ προχώρησε στην αφαίρεση του υδρόμετρου από το σπίτι οικογένειας.

«Ήρθαν και πήραν το υδρόμετρο, χωρίς προειδοποίηση για ένα χρέος 545 ευρώ. Δεν μπορώ να δεχτώ την τακτική αυτή, της ΔΕΥΑΗ, ως σωστή, για οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους» τονίζει ο καταγγέλων Μανόλης Βριθιάς.

Η αντίδραση από την Επιτροπή Ενάντια στην Ακρίβεια ήταν ακαριαία, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακανονισμός και το νερό να επανασυνδεθεί.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης , πρόκειται για μία περίπτωση χρέους δύο ετών πράγμα που υποχρέωσε την Υπηρεσία να ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που επιβάλλονται, με δεδομένο ότι ο οφειλέτης δεν είχε αιτηθεί κάποιου είδους διακανονισμό για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής του ποσού σε περίπτωση οικονομικής δυσκολίας.

«Κάποιος που μπορεί να μην έχει για να πληρώσει, γιατί είναι δύσκολες οι εποχές ας έρθει στη ΔΕΥΑΗ, να ζητήσει διακανονισμό, με ένα ελάχιστο ποσό αφού μέχρι και 40 δόσεις μπορεί να κάνει αποπληρωμή» σημείωσε ο κ. Βουρεξάκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα