test

Κασσελάκης μετά την αποχώρηση και της Αχτσιόγλου: Δεν είναι χαρούμενη ημέρα για μένα – Κλείνει ο κύκλος της εσωστρέφειας

Πρέπει να διαβάσετε

Υπό την σκιά της διάσπασης μετά και την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου είναι ραγδαίες, μετά την αποχώρηση της τάσης των 6+6, αλλά και της Ομπρέλας που είχε προηγηθεί πριν λίγες ημέρες.

Η σημερινή συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιείται με σχεδόν τα μισά μέλη, καθώς μετά τις αποχωρήσεις από τα συνολικά 42 στελέχη, θα δώσουν το παρών 24 από αυτά.

Στην εισήγησή του ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι με τις αποχωρήσεις κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας λόγω της άρνησής τους να αποδεχθούν την επιλογή της βάσης να εκλέξει τον ίδιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κασσελάκης στην εισήγησή του είπε μεταξύ άλλων:

«Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας. Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου»

«Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Η Π.Γ θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς»

«Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω μας»

«Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις».

Πρώτος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος νωρίτερα ήταν και ο πρώτος από τον στενό κύκλο του Στέφανου Κασσελάκη που σχολίασε την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για «υπονομευτές» που όπως τόνισε «βάζουν το λιθαράκι τους στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο». Προσήλθαν επίσης οι Ρένα Δούρου, Όλγα Γεροβασίλη, Θ. Τζάκρη, Θ. Θεοχαρόπουλος, Δ. Τεμπονέρας, Σ. Φάμελλος, Ν. Παππάς. Από τη συνεδρίαση θα απουσιάσει ο Γ. Ραγκούσης λόγω προσωπικού κωλύμματος, όπως λένε πληροφορίες.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να αναφερθεί με σκληρά λόγια για τους αποχωρήσαντες, θα τους ζητήσει να παραδώσουν τις έδρες τους ενώ ταυτόχρονα θα ανακοινώσει το νέο πολιτικό «διευθυντήριο», υπό τη μορφή πολιτικού κέντρου, το οποίο θα συνιστά την νέα ηγετική ομάδα.

Νωτίρερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τόνισε για τις αποχωρήσεις πως θα τους κρίνει η Ιστορία.

«Καθώς φαίνεται, η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής. Η Ιστορία θα κρίνει».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα