Κασπία: 1.700 νεκρές φώκιες στις ακτές – Τι συνέβη

Περίπου 1.700 φώκιες που απειλούνται με εξαφάνιση βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας στη Ρωσία, στον Βόρειο Καύκασο, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι την Κυριακή (4/12).

Οι φώκιες της Κασπίας, τα μόνα θηλαστικά που έχουν βρεθεί στην Κασπία Θάλασσα, έχουν ταξινομηθεί ως απειλούμενα στην κόκκινη λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) από το 2008.

Οι φώκιες ξεβράστηκαν στις ακτές της ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν, κατά μήκος της Κασπίας Θάλασσας, της μεγαλύτερης εσωτερικής λίμνης στον κόσμο.

Οι αρχές της ρωσικής επαρχίας Νταγκεστάν δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τον θάνατο των ζώων, αλλά πιθανότατα πέθαναν από φυσικά αίτια.

Το TASS ανέφερε ότι «οι ερευνητές είχαν ήδη αρχίσει να εργάζονται για την εξεύρεση της αιτίας του θανάτου των θηλαστικών».

Η είδηση έρχεται αφότου περισσότερες από 140 φώκιες της Κασπίας βρέθηκαν νεκρές σε παραλίες του Καζακστάν στην Κασπία Θάλασσα νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με την KASPIKA, μια υπηρεσία για τη διατήρηση της φώκιας της Κασπίας.

Σύμφωνα με την IUCN, ο πληθυσμός της φώκιας της Κασπίας έχει υποφέρει από το υπερβολικό κυνήγι, την υποβάθμιση των οικοτόπων και την κλιματική αλλαγή.

Η Κασπία Θάλασσα συνορεύει με πέντε χώρες: το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν, το Καζακστάν, τη Ρωσία και το Τουρκμενιστάν.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα