Όταν βασικός χορηγός των εκδηλώσεων στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι το …αλκοόλ, τότε δεν καλείς τους συμμετέχοντες να διασκεδάσουν χωρίς να το καταναλώσουν.

Τέτοιου τύπου δηλώσεις από την πλευρά των διοργανωτών που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα (με πρώτη της προέδρου της ΚΕΔΗΡ Π. Μπιρλιράκη) μάλλον …ως υποκριτικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η αλήθεια είναι σκληρή και την αντιμετωπίζουν κατάματα κάθε χρόνο τέτοιες μέρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο της πόλης, με δεκάδες νέους να διακομίζονται εκεί λόγω μέθης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και ανήλικοι.

Όλα αυτά σε μια περιοχή που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί από το αλκοόλ (όχι φυσικά μόνο την περίοδο του καρναβαλιού) και οι τοπικές αρχές πρέπει επιτέλους να τοποθετήσουν το κοινωνικό πρόβλημα και την αντιμετώπιση του, πάνω από το όποιο οικονομικό όφελος διαφημιζόμενων αλκοολούχων ποτών.

Όσο για τα στοιχεία που δείχνουν πως το 2019 τα περιστατικά μέθης μειώθηκαν (27 έφτασαν στο νοσοκομείο) μάλλον δεν αποτελούν στοιχείο …πανηγυρισμού από ορισμένους, αλλά στοιχείο προβληματισμού.

Και του χρόνου σοφότεροι.