Η καρδιά της γαστρονομίας «χτυπά» στο Ηράκλειο: Πάνω από 7.000 επισκέπτες στο φεστιβάλ (εικόνες)

Συνεχίζονται οι «Ημέρες Γαστρονομίας» στο Ηράκλειο, με πλήθος κόσμου να επισκέπτεται καθημερινά το Ενετικό Λιμάνι, προκειμένου να γευτούν την Κρήτη… στο πιάτο τους!

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, ανέφερε πως ο καιρός μπορεί να μην ήταν σύμμαχος την πρώτη ημέρα, όμως τελικά το φεστιβάλ εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία. «Είναι θεσμός, είναι η τέταρτη η χρονιά που γίνεται στο Ηράκλειο και φαίνεται ο κόσμος να έχει αρχίσει να το αγκαλιάζει. Η χθεσινή επισκεψιμότητα ξεπέρασε τις 7.000 κόσμο, που αποτελεί ρεκόρ για το φεστιβάλ».

Σύμφωνα με τον κ. Σισαμάκη, ο γαστρονομικός τουρισμός είναι ένα… από τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. «Φέτος καινοτομήσαμε και τολμήσαμε. Καλέσαμε ως τιμώμενη Περιφέρεια την Ημαθία, που οι άνθρωποι μας τίμησαν με τα τοπικά προϊόντα τους, έχουν κι εκείνοι ένα πρωτογενή τομέα που είναι εξαιρετικός, με τα μοσχάρια της Βέροιας, τα ροδάκινα, τα κεράσια τους, τα κρασιά τους. Ήρθαν ένα τριήμερο, έφυγαν χθες και μας μετέφεραν γεύσεις και αρώματα καθώς επίσης και τον πολιτισμό τους. Μπήκαν στην πόλη, χόρεψαν στο Φεστιβάλ και μας έμαθαν τα δικά τους ήθη και έθιμα».

Κλείνοντας, ο κ. Σισαμάκης σημείωσε πως ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το φεστιβάλ και είναι πλέον θεσμός. «Στόχος μας είναι να κάνουμε το φεστιβάλ ένα διεθνές γεγονός, όπου ο κόσμος να έρχεται στο Ηράκλειο για τις ημέρες αυτές. Φαίνεται να επιτυγχάνεται, γιατί όταν πριν 4 – 5 χρόνια ξεκινήσαμε το φεστιβάλ, κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερο».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα