Για ακόμη μια φορά ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μίλησε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ προέβλεψε πως «δεν θα περάσουμε καλά Χριστούγεννα».

Όπως είπε αρχικά:«Το βλέπαμε από το καλοκαίρι ότι η πανδημία είναι πιο επιθετική. Η Θεσσαλονίκη έχει γονατίσει. Δεν έχουμε που να βάλουμε τους ασθενείς. Υπάρχουν πάρα πολλοί ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Δεν αντέχουμε. Οι δυνατότητες μας είναι συγκεκριμένες. Όλα τα δοκιμάσαμε».

Συνέχισε λέγοντας πως στο νοσοκομείο φτάνουν γιατροί από την Κρήτη για να βοηθήσουν και εκτίμησε πως η χώρα ακολουθεί λάθος στρατηγική.

«Θέλει αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των περιορισμών. Όσο δεν παίρνουμε μέτρα τόσο θα θρηνούμε ανθρώπινες ζωές. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα θρηνήσουμε πολλά θύματα. Δεν βλέπω να περνάμε καλά Χριστούγεννα», πρόσθεσε.

«Δεν γίνεται η κυβέρνηση να πατάει σε δύο… θα χρεωθεί πολλούς θανάτους, είναι κρίμα. Το νοσοκομείο μου έχει 65 νεκρούς το μήνα. Αυτό είναι αυξανόμενο που θα φτάσουμε; Θα δούμε διασωληνωμένους ασθενείς στο πάρκινγκ για να θορυβηθεί η κυβέρνηση; Ακόμη και στα σχολεία θα πρέπει να ανατραπεί το πρωτόκολλο, να γίνει πιο αυστηρό… Είναι λάθος να διακρίνουμε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Το 10% των θανάτων είναι πλήρως εμβολιασμένοι», κατέληξε.

Πηγή: cnn.gr