Καπραβέλος: Έρχεται το 7ο κύμα με ειδικά χαρακτηριστικά

Πρέπει να διαβάσετε

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την πανδημία που όχι μόνο δεν τελειώνει αλλά παρουσιάζει έξαρση παγκοσμίως με πολλούς να κάνουν λόγο για 7ο κύμα.

Το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού αλλά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας, η οποία έχει μπροστά της έναν δύσκολο χειμώνα εξαιτίας των νέων στελεχών της Covid-19 αλλά και της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.

To ECDC προειδοποίησε για ένα νέο στέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον που θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι «περιμένουμε σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά τις μολύνσεις, είμαστε στα πρόθυρα του έβδομου κύματος. Δεν θα έχει όμως τις τραγικές συνέπειες των δύο προηγούμενων χρόνων του 2020 και του 2021. Φαίνεται χτυπάει τους αδύναμους».

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι στα νοσοκομεία έχουν πολύ καιρό να δουν νέες διασωληνώσεις, προειδοποίησε ωστόσο για αύξηση των θανάτων, αν δεν εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. Αυτές είναι και οι κατηγορίες ασθενών, που βρίσκονται στις κλίνες covid και στις ΜΕΘ. «Είναι κρίμα να μην χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας», πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση να μην υποτιμήσουμε την κατάσταση.

Αναφερόμενος στη συνύπαρξη του κορωνοϊού με την γρίπη εξήγησε ότι επικρατεί ανησυχία εξαιτίας της εξασθένησης της ανοησίας απέναντι στην γρίπη, μετά τα δυόμισι χρόνια πανδημίας κατά τα οποία υπήρχε μείωση των μολύνσεων λόγω των προφυλάξεων.

«Περιμένουμε μια έξαρση του 7ου κύματος με συνδυασμό γρίπης και κορωνοϊού», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει».

Τέλος, τόνισε για πολλοστή φορά την ανάγκη για επιστροφή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και την έλλειψη εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα