Στην διεκδίκηση της Περιφερειακής διακυβέρνησης με αυξημένες αρμοδιότητες και πόρους, αναφέρθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι Πρόεδροι Περιφερειακών συμβουλίων της χώρας που συνεδρίασαν σήμερα στο Ηράκλειο ύστερα από πρόσκληση του  συναδέλφου τους στο Π.Σ Κρήτης Παύλου Μπαριτάκη.

«Είναι ανάγκη να υπάρξουν έμπρακτα θεσμικές -δομικές αλλαγές για την αποτελεσματική λειτουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης,» τονίστηκε χαρακτηριστικά στην συνεδρίαση που έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Ατλαντίς”   ενώ οι Πρόεδροι που συμμετείχαν με φυσική παρουσία και διαδικτυακά στην συνεδρίαση αναφέρθηκαν σε θέματα λειτουργίας των Περιφερειακών Συμβουλίων.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσόρισε, στην Κρήτη τους Προέδρους, επισημαίνοντας τον σημαντικό θεσμό του Προέδρου, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «εσείς οι Πρόεδροι είστε τα στηρίγματα μας».

Ο κ Αρναουτάκης, κλείνοντας ευχήθηκε στους προέδρους καλή παραμονή που θα συνδυαστεί με επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία, μουσείο, αλλά και προσκύνημα στην μαρτυρική Βιάννο καθώς θα συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης την Κυριακή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στον Χαιρετισμό-καλωσόρισμα του, ο Πρόεδρος Παύλος Μπαριτάκης, ανέφερε ως σημαντικό το γεγονός την παρουσία των συναδέλφων του της χώρας και ευχαρίστησε τον παριστάμενο Περιφερειάρχη για την προθυμία φιλοξενίας της συνάντησης που αποτελεί συνέχεια άλλων επίσης χρήσιμων συναντήσεων που έγιναν στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων  νήσων.

Τις θερμές τους ευχαριστίες, με ανταλλαγή δώρων εξέφρασαν  συμμετέχοντες Πρόεδρο: Αττικής  Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Ανατολικής Μακεδονίας ,Θράκης Χρήστος Παπαθεοδώρου, Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος, Ιονίων νήσων Νίκος Μουζακίτης, Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, Δυτικής Μακεδονίας Φρόσω Ντιό, Κεντρικής Μακεδονίας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.