Η εβδομάδα που ξεκινά – από σήμερα Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025 – αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ζεστή, με τις θερμοκρασίες να παρουσιάζουν σταδιακή άνοδο και να φτάνουν σε υψηλά επίπεδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Οι πρώτες αισθητές ενδείξεις θα εμφανιστούν από την Τετάρτη και μετά, με περιοχές όπως η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Αιτωλοακαρνανία και η Πελοπόννησος να βιώνουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες, που τοπικά θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.



Τι να περιμένετε
• Αύξηση θερμοκρασίας: Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 34°C την Πέμπτη και την Παρασκευή (σ.σ. και στην Αττική).
• Ηλιοφάνεια: Οι περισσότερες ημέρες θα χαρακτηρίζονται από ηλιοφάνεια, με ελάχιστες νεφώσεις.
• Άνεμοι: Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί-βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ – ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !
✅Σε περιπτώσεις ανόδου της θερμοκρασίας , πολλοί ψάνουν να βρούν σε ποιά περιοχή θα σημειωθεί η υψηλότερη θερμοκρασία. Θα είναι άραγε στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας , π.χ. στη Θεσσαλία με τον γνωστό Λίβα ή στη Κρήτη με τους… pic.twitter.com/TLThP2J8LP— Theodoros Kolydas (@KolydasT) June 1, 2025
Συμβουλές για την Εβδομάδα
• Ενυδάτωση: Καταναλώστε άφθονα υγρά για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.
• Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο: Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες.
• Ελαφριά ένδυση: Φορέστε ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα για να διατηρήσετε τη δροσιά σας.
Δεν θα είναι καύσωνας, λέει ο Καλλιάνος
Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζει ότι κάθε μέρα, ξεκινώντας από τη Δευτέρα, θα αισθανόμαστε μια θερμοκρασιακή διαφορά προς τα πάνω, μέχρι να φτάσουμε στα τέλη της εβδομάδας που έρχεται που ο υδράργυρος τοπικά στα ηπειρωτικά ενδέχεται να αγγίξει τους 36-37°C και τοπικά ακόμα και τους 38°C. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, οι παραπάνω θερμοκρασίες είναι ενδεικτικές διότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο οι άνεμοι και οι τοπικότητες των περιοχών.
Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, για την εβδομάδα που έρχεται, φαίνεται ότι η ζέστη θα είναι λίγο πιο έντονη την Παρασκευή και το Σάββατο.
Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:
ΕΡΧΕΤΑΙ ΖΕΣΤΗ , ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΚΡΑΙΑ
Από αύριο Δευτέρα θα ξεκινήσει να ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία. Κάθε μέρα, ξεκινώντας από αύριο Δευτέρα, θα αισθανόμαστε μια θερμοκρασιακή διαφορά προς τα πάνω, μέχρι να φτάσουμε στα τέλη της εβδομάδας που έρχεται που ο υδράργυρος τοπικά στα ηπειρωτικά ενδέχεται να αγγίξει τους 36-37°C και τοπικά ακόμα και τους 38°C.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ
Δείξτε προσοχή διότι θα διαβάσετε και θα ακούσετε πολλά και διάφορα τις επόμενες ημέρες. Θα δείτε δραματικούς τίτλους που δεν θα έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πρόκειται για μια θερμή εισβολή, ήπια για την χώρα μας, η οποία όπως συχνά συμβαίνει θα προέλθει από την Βόρεια Αφρική και θα επηρεάσει τις περισσότερες χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο αλλά και άλλες χώρες της κεντρο-νότιας Ευρώπης που δεν βρέχονται από αυτή (βλ. κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις στον χάρτη)
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική. Άρα η ατμόσφαιρα, τουλάχιστον από τη σκόνη, δεν θα επηρεαστεί έως και την Παρασκευή. Στη συνέχεια διαφαίνεται μεταφορά αυτής προς την περιοχή μας, γεγονός που θα το αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ
ΑΘΗΝΑ
– Δευτέρα 2 Ιουνίου : 30°C
– Τρίτη 3 Ιουνίου : 32°C
– Τετάρτη 4 Ιουνίου : 33-34°C
– Πέμπτη 5 Ιουνίου : 35-36°C
– Παρασκευή 6 Ιουνίου : 35-36°C
– Σάββατο 7 Ιουνίου : 35-36°C
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
– Δευτέρα 2 Ιουνίου : 30°C
– Τρίτη 3 Ιουνίου : 30°C
– Τετάρτη 4 Ιουνίου : 31-32°C
– Πέμπτη 5 Ιουνίου : 31-32°C
– Παρασκευή 6 Ιουνίου : 33-34°C
– Σάββατο 7 Ιουνίου : 33-34°C
ΠΑΤΡΑ
– Δευτέρα 2 Ιουνίου : 25-26°C
– Τρίτη 3 Ιουνίου : 26-27°C
– Τετάρτη 4 Ιουνίου : 29-30°C
– Πέμπτη 5 Ιουνίου : 30-31°C
– Παρασκευή 6 Ιουνίου : 33-34°C
– Σάββατο 7 Ιουνίου : 35-36°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
– Δευτέρα 2 Ιουνίου : 26°C
– Τρίτη 3 Ιουνίου : 28°C
– Τετάρτη 4 Ιουνίου : 29-30°C
– Πέμπτη 5 Ιουνίου : 30-31°C
– Παρασκευή 6 Ιουνίου : 31-32°C
– Σάββατο 7 Ιουνίου : 31-32°C
ΛΑΡΙΣΑ
– Δευτέρα 2 Ιουνίου : 32°C
– Τρίτη 3 Ιουνίου : 33-34°C
– Τετάρτη 4 Ιουνίου : 35-36°C
– Πέμπτη 5 Ιουνίου : 35-36°C
– Παρασκευή 6 Ιουνίου : 36-37°C
– Σάββατο 7 Ιουνίου : 37-38°C
ΝΑΥΠΛΙΟ
– Δευτέρα 2 Ιουνίου : 30-31°C
– Τρίτη 3 Ιουνίου : 32°C
– Τετάρτη 4 Ιουνίου : 32-33°C
– Πέμπτη 5 Ιουνίου : 35-36°C
– Παρασκευή 6 Ιουνίου : 35-36°C
– Σάββατο 7 Ιουνίου : 36-37°C
Οι παραπάνω θερμοκρασίες είναι ενδεικτικές διότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο οι άνεμοι και οι τοπικότητες των περιοχών. Επίσης, όπως είναι κατανοητό, μετά την Πέμπτη, οι μέγιστες τιμές των θερμοκρασιών ενδέχεται να αλλάξουν σημαντικά διότι τα προγνωστικά στοιχεία μπορεί να αλλάξουν (είναι αρκετές μέρες έως την ερχόμενη Παρασκευή-Σάββατο). Άρα, οι θερμοκρασίες που δίνονται, αφορούν τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία.
Ωστόσο, σε γενικές γραμμες, τουλάχιστον για αυτή την εβδομάδα που έρχεται, φαίνεται ότι η ζέστη θα είναι λίγο πιο έντονη την Παρασκευή και το Σάββατο. Για τη συνέχεια φαίνεται μια μικρή ακόμα άνοδος, αλλά αυτό ακόμα ασφαλώς δεν έχει ξεκαθαρίσει και θα μιλήσω τις επόμενες ημέρες για αυτή την εξέλιξη.
Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, για την Παρασκευή και Σάββατο που θα επικρατήσει περισσότερη ζέστη -για αυτή την εβδομάδα αν δεν αλλάξει κάτι- θα σημειωθούν ενδεικτικά οι παρακάτω μέγιστες θερμοκρασίες :
– Επτάνησα : 31-33°C
– Βόρεια πεδινή ηπειρωτική Ελλάδα : 34-37/38°C
– Κεντρική πεδινή ηπειρωτική Ελλάδα : 34-37/38°C
– Νότια πεδινή ηπειρωτική Ελλάδα : 34-37/38°C
– Νησιά Αιγαίου : 32-35°C