Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ξεπερνάει το μισό μέτρο το χιόνι σε χωριά του Οροπεδίου

Πρέπει να διαβάσετε

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, ανέφερε πως η θερμοκρασία είναι στους 0 βαθμούς Κελσίου από χθες!

Πρόσθεσε δε, πως το ύψος του χιονιού μέσα στα χωριά ξεπερνά τους 40 πόντους ενώ σε χωριά όπως στο Μέσα Λασιθάκι, Μαγουλά και Αβρακόντε το χιόνι ξεπερνάει το μισό μέτρο.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» είναι πιο ψυχρό ενώ νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης έφτασε στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου το ειδικό προειδοποιητικό σήμα, ότι το φαινόμενο θα ενταθεί ακόμη περισσότερο.

«Το σήμα έχει ισχύ μέχρι απόψε το βράδυ, η ένταση του φαινομένου αναμένεται τις επόμενες ώρες. Απόψε το βράδυ θα είναι δύσκολο, αυτή είναι η εκτίμηση μου» τόνισε ο κ. Στεφανάκης.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος Οροπεδίου ανέφερε πως λόγω του χιονιού αρκετοί κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. «Η αγωνία και η ανησυχία αυτή είναι ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους καθώς το κλίμα αυτό ενδεχομένως να τους δημιουργεί ανασφάλειες. Είναι η Κοινωνική Υπηρεσία και το Βοήθεια στο Σπίτι, καθημερινά να βοηθούν την κατάσταση. Πρέπει να είμαστε κοντά στους ανθρώπους αυτούς».

Κλείνοντας, ο κ. Στεφανάκης σημείωσε πως τα σχολεία με σημερινή απόφαση θα παραμείνουν κλειστά αύριο αλλά και την Πέμπτη ενώ θα εξεταστεί το τι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα. 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα