Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Κρήτη: Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που σαρώνει την Κρήτη τις τελευταίες ημέρες, επηρεάζει για ακόμη μια ημέρα, την λειτουργία των σχολικών μονάδων στο νησί.

Συγκεκριμένα:

Στον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες και Άγιο Μύρωνα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Δήμο Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο) θα είναι κλειστά και την Τετάρτη 8/2 εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της δυσκολίας στις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Κλειστό θα είναι και το ΚΗΦΗ στον Πανασό.

Στις Δημοτικές Ενότητες Γόρτυνας και Κόφινα, όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
Στον Δήμο Φαιστού
Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, κλειστά θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ορεινών όγκων σε Ζαρό, Βορίζια και Καμάρες.
Όλα τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου, καθώς και όλα τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Η Πολιτική Προστασία και ο Δήμος Φαιστού παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή και θα επανέλθουν με νεότερη ανακοίνωση για πρόσθετες οδηγίες κι αποφάσεις εφόσον κριθεί αναγκαίο.
Στον Δήμο Χανίων
Παρατείνεται και για αύριο, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.
Στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα ” και για αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά, θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά, για όσα παιδιά προσέλθουν.

Ανοιχτά τα σχολεία στον Δήμο Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι μετά από απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη Γιώργου, από αύριο Τετάρτη 08/02/2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας , Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου μας θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχωρούν.

Ανοιχτά τα σχολεία στον Δήμο Μαλεβιζίου
Κανονικά θα λειτουργήσουν, αύριο Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και οι παιδικοί σταθμοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) στο Δήμο Μαλεβιζίου.
Σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε ορεινές περιοχές του δήμου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση νωρίς το πρωί και πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα