Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Η εικόνα στους ορεινούς δήμους της Κρήτης

Δεν προκλήθηκαν προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» στους ορεινούς δήμους της Κρήτης.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, σημείωσε πως συνεχίζεται η χιονόπτωση μετά την πρωινή ύφεση ενώ το χιόνι στα χωριά έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους.

«Φροντίζουμε οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί, μέρα και νύχτα. Τα μηχανήματα είναι επί ποδός, χρειαζόμαστε όμως οπωσδήποτε αλυσίδες, γιατί το χιόνι έχει δημιουργήσει καινούριες στρώσεις» τόνισε ο κ. Στεφανάκης ενώ πρόσθεσε πως αργά το βράδυ αναμένεται παγετός και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς που πρέπει να μετακινηθούν.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, εκτός τις ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος δεν υπήρξαν προβλήματα στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας ενώ το απόγευμα της Κυριακής, υπήρξαν εκδρομείς που εγκλωβίστηκαν όμως όλα πήγαν καλά, αφού τα μηχανήματα του Δήμου και οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης ανέφερε πως οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή δεν βοηθούν το χιόνι να «κάτσει». «Είναι μια περίεργη χιονιά, δεν είναι όπως τα περιμέναμε ευτυχώς, έχει κάνει αρκετό χιόνι όμως μέσα στο χωριό πάνω από 20 πόντους».

Προβλήματα δεν σημειώθηκαν ούτε στα Ανώγεια ενώ και ο κ. Κεφαλογιάννης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ όταν είναι αναγκαία η μετακίνηση τους, να μην ξεχνούν τις αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δείτε όλη την συζήτηση εδώ:

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα