Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Διανομές υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες στο Ηράκλειο

Έκκληση προς όλες τις επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου, που απασχολούν εργαζόμενους διανομείς στο χώρο της εστίασης με δίτροχα οχήματα να προβούν στην άμεση παύση εργασιών απηύθυνε το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Νομού Ηρακλείου,

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Ριζικιανάκης ανέφερε πως η εν λόγω επιστολή απεστάλη προς όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις και αφορούσε την προστασία των εργαζόμενων. «Ζητήσαμε να βγει μια απόφαση για την διακοπή των διανομών στην Κρήτη, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και οι εργαζόμενοι ήταν εκτεθειμένοι στον κίνδυνο. Από τύχη δεν θρηνήσαμε κάποιο θύμα».

Ο κ. Ριζικιανάκης υπενθύμισε πως οι επιχειρηματίες, οφείλουν να πράξουν τα παραπάνω, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ιδίως δε τον Κώδικα νόμων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Ριζικιανάκη εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης για τις διανομές στην Αττική και η αντίδραση του Σωματείου για το νομό Ηρακλείου ήταν άμεση, ωστόσο δεν εισακούστηκε. «Ζητήσαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε να γίνει επέκταση και το Ηράκλειο, καθώς υπήρχα έντονα καιρικά φαινόμενα στην πόλη. Πολλοί εργαζόμενοι ειδικά στις πλατφόρμες, δεν έχουν στεγασμένο χώρο που σημαίνει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή βρίσκονται εκτεθειμένοι».

Ο κ. Ριζικιανάκης σημείωσε πως αρκετοί επιχειρηματίες και πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου, για την προστασία των εργαζομένων. 

«Παρακολουθούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, η κοινωνία έδειξε αντανακλαστικά, θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο» τόνισε κλείνοντας ο κ. Ριζικιανάκης.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα