Κακοκαιρία «Ελπίς»: Προβλήματα ύδρευσης σε οικίσκους στο Ηράκλειο – Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες στο Καθαρό

«Επί ποδός» βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές της Κρήτης για την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στο νησί.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο αντιδήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων Μανώλης Σαμαριτάκης ανέφερε πως μέχρι στιγμής, όλες οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοιχτές αλλά όσο περνάει η ώρα και νυχτώνει το χιόνι θα γίνεται πάγος. 

Συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις μη επείγουσες μετακινήσεις ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και όσα προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν, όπως περιπτώσεις μεταφοράς ανθρώπων για αιμοκάθαρση ή κτηνοτρόφοι που απεγκλωβίστηκαν. Μάλιστα, προβλήματα υπήρξαν και σε οικίσκους σεισμόπληκτων στην ύδρευση, τα οποία αποκαταστάθηκαν.

Επίσης, λύση βρέθηκε και για τα προβλήματα στην Εθιά και στον Αχεντριά, αναφορικά με την ηλεκτροδότηση.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός σημείωσε πως τα πράγματα είναι ήρεμα στον δήμο και το φαινόμενο ήταν πιο ήρεμο από όσο αναμενόταν. Δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα ζητήματα, δεν υπάρχουν υψηλές ορεινές περιοχές, οι δρόμοι άνοιξαν σήμερα σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Αντιπεριφέρειας και της Τροχαίας.

Ο δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και με τους πολίτες ενώ κάποια ζητήματα που υπήρξαν όπως ο απεγκλωβισμός δύο ανδρών που είχαν μετέβει στο Καθαρό για λόγους εργασίας, υλοποιήθηκε γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα