Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιόνια και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης δείχνουν τα στοιχεία

Τα «δόντια» της θα δείξει η κακοκαιρία «Ελπίς» και στην Κρήτη με τις πολικές θερμοκρασίες να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο μετεωρολόγος Στρατής Βουγιούκας, η κακοκαιρία φέρεται ότι θα έρθει σε δύο δόσεις, με την πρώτη να ξεκινάει από σήμερα καθώς οι ψυχρότερες αέριες μάζες θα προσεγγίζουν την χώρα από τα Βαλκάνια και θα εκδηλωθούν βροχές, τοπικές καταιγίδες και στην Κρήτη θα υπάρχουν βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα με θερμοκρασίες σε καλά επίπεδα για την εποχή. 

Το Σάββατο οι πολύ ψυχρές πολικές μάζες θα διασχίζουν τη χώρα αφήνοντας κάποιες χιονοπτώσεις. Στην Κρήτη το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα φτάσουμε σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλές με χιονοπτώσεις στα ορεινά και εαρινά τμήματα του νησιού.

Επίσης, το βράδυ τα χιόνια θα φτάσουν στα 600 μέτρα, την Κυριακή θα είναι «σπασμένος» ο καιρός, θα υπάρχουν χιονοπτώσεις στις Κυκλάδες και τοπικά πυκνές. Τη Δευτέρα, ο κύριος πυρήνας της ψυχρότερης αέριας μάζας που θα βρίσκεται στην Τουρκία, θα περιστραφεί και θα μπει στο Αιγαίο δίνοντας μια μεγάλη υποτροπή του καιρού.

«Αν επαληθευτούν τα στοιχεία, θα υπάρξουν χιονοπτώσεις μέχρι 600 μέτρα ωστόσο την Τρίτη είναι αυξημένες οι πιθανότητες να χιονίσει και στα παραθαλάσσια τμήματα» τόνισε κλείνοντας, ο κ. Βουγιούκας.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα