Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ένοχα τρία στελέχη για τον εγκλωβισμό στην Αττική Οδό
Νέα έρευνα για διευθυντή Τροχαίας Αττικής και του διευθυντή του αρμόδιου τμήματος της Αττικής Οδού.
Σε ποινές 10 μηνών με αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τρία στελέχη της εταιρείας Αττικές Διαδρομές για τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα» τον Ιανουάριο του 2022.
Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και απέρριψε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, υπό την έννοια ότι προσπάθησαν να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους, δίνοντας 2.000 ευρώ στον κάθε εγκλωβισμένο οδηγό. Μάλιστα, ο εισαγγελέας στην πρόταση του σημείωσε πως δεν επρόκειτο για πρωτοβουλία της εταιρίας, η οποία προέβη στην κίνηση αυτή επειδή υποχρεώθηκε από το Υπουργείο.
Αντίθετα, οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι (ένας από την ίδια εταιρεία και δύο από την εταιρεία «Αττική Οδός»), κηρύχθηκαν αθώοι. Σημειώνεται, ότι ο εισαγγελέας της έδρας κατά την πρότασή του είχε ζητήσει την καταδίκη τεσσάρων κατηγορουμένων.
Διαβίβαση πρακτικών
Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση ως προς το σκέλος της διαβίβασης των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να εξεταστεί περαιτέρω ο ρόλος συγκεκριμένων υπηρεσιακών παραγόντων, όπως του τότε διευθυντή Τροχαίας Αττικής και του διευθυντή του αρμόδιου τμήματος της Αττικής Οδού, με το σκεπτικό ότι καθώς η απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων θα έπρεπε να είχε αποφασιστεί πριν από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων.