Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «μάτι» των έντονων φαινομένων

Πρέπει να διαβάσετε

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε μεγάλο μέρος της δυτικής, νότιας και ανατολικής χώρας την Τετάρτη 22/11.

Αιτία για την αλλαγή του καιρού είναι η νοτιοανατολική κίνηση μιας διαταραχής στη μέση τροπόσφαιρα από τη Βορειοδυτική Ευρώπη προς την περιοχή της Μεσογείου και η ανάπτυξη επιφανειακού χαμηλού στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου. Πιο αναλυτικά την Τετάρτη 22/11 αναμένονται:

  • Βροχές και τοπικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Νότια Πελοπόννησο, στην Αττική, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στη Νότια Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου και στη Θράκη.
  • Πιθανώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στο Βόρειο Ιόνιο όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής.
  • Μικρή πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους σε τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.
  • Νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη που θα πνέουν με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
  • Σημαντική άνοδος των ελάχιστων θερμοκρασιών της τάξης των 5-7 βαθμών, λόγω της επικράτησης νότιων ανέμων και της μεταφοράς θερμότερων αερίων μαζών.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΣΩ WINDY:

Οι βροχές και οι καταιγίδες προς τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/11 είναι πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα σε τμήματα της Θράκης.

To επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τετάρτη 22/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αθροιστική βροχόπτωση που αναμένεται την Τετάρτη 22/11.

Γιαννόπουλος: «Επισήμως χειμώνας από το Σάββατο»

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr το σύστημα που θα έχει έντονα χαρακτηριστικά είναι του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου.

«Το σύστημα αυτό θα έχει βροχές και καταιγίδες και αργότερα το βράδυ θυελλώδεις ανέμου και χιόνια σε ορεινές περιοχές. Θα χιονίσει εκτιμώ και στα Καλάβρυτα για πρώτη φορά φέτος και θα ρίξει τη θερμοκρασία καθώς το πέρασμα του συστήματος αυτού είναι σημαντικό», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 15 βαθμούς Κελσίου αλλά το κρύο θα έρθει για να μείνει. «Δεν θα ξαναδούμε 22 βαθμούς στην Αθήνα. Την Κυριακή θα έχει ήλιο αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες. Το κρύο αγριεύει λίγο πριν του Αγίου Ανδρέα. Συνήθως μετά τη γιορτή έρχεται το κρύο».

Με λίγα λόγια… «επισήμως χειμώνας» όπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος με τις θερμοκρασίες να μην περνάνε ξανά τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα