Σε ανοιξιάτικους ρυθμούς θα κινηθεί όλη η εβδομάδα, με αρκετή ηλιοφάνεια, πρόσκαιρες νεφώσεις, φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και ασθενείς έως μέτριας έντασης ανέμους.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και την Μαρία Μπινιχάκη, οι ίδιες συνθήκες θα επικρατούν και το Σαββατοκύριακο, γεγονός που θα βοηθήσει τους Κρητικούς να απολαύσουν βόλτες στην παραλία ή την ύπαιθρο, οπότε και υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στις μετακινήσεις των πολιτών.

«Μόνη εξαίρεση, μόνη παραφωνία, κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις, χωρίς φαινόμενα με νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη, που θα διατηρήσουν την θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή κοντά στους 20 με 22 βαθμούς μέγιστες τιμές, στα αστικά κέντρα», ανέφερε ο κ. Καρακατσάνης.

Την Πέμπτη η ημέρα θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγη πρόσκαιρη συννεφιά από το απόγευμα και μετά, η θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από βόρειες, βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Ίδιο θα παραμένει το το μοτίβο του καιρού, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 20 με 22 βαθμούς, με πρόσκαιρη συννεφιά την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο περιμένουμε τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις, θα ενισχυθούν λίγο κοντά στα 4 με 5 μποφόρ. «Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, στα επίπεδα των 22 με 24 βαθμών, ίσως και 25 το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά και της Κυριακής», τόνισε ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης.