Η κακοκαιρία επιμένει και θα συνεχίσει να χτυπά μέχρι το Σάββατο πολλές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Την ώρα που πολλές περιοχές της χώρας μετρούν τις πληγές τους με πλημμύρες, καταστροφές και κλειστούς δρόμους τα πράγματα θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολα.

Και αυτό διότι τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με τις αρχές, εξαιτίας της κακοκαιρίας, να βρίσκονται σε επιφυλακή. Από την έντονη βροχόπτωση υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες όπως συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega Γιάννη Καλλιάνο τις επόμενες ώρες αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι τα κεντρικά και νότια Επτάνησα, η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου (από τη Σάμο και βορειότερα) και η δυτική Πελοπόννησος.

Από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα μέχρι και τον Έβρο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και υπάρχει η πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα.

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκεται και η Χαλκιδική όπου αναμένεται επιδείνωση του καιρού. Οι νομοί Σερρών, Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας Ροδόπης Εβρου θα δοκιμαστούν από τις καιρικές συνθήκες.

Πηγή: newsit.gr