Καιρός – Αρναούτογλου: Συννεφιά με ασθενείς βροχές το Σάββατο – Επιδείνωση από την Κυριακή

Πρέπει να διαβάσετε

Αρκετή θα είναι η συννεφιά το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μετά το μεσημέρι στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και κυρίως στα ορεινά υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Στα ανατολικά και στα νότια η μέρα θα κυλήσει με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Από τις βραδινές ώρες ο καιρός θα καταστεί πιο άστατος στη Θεσσαλία, στην κεντρική και στη δυτική Μακεδονία, με μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Στο εσωτερικό των πεδινών τμημάτων της ηπειρωτικής χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αυξημένη θα παραμείνει η σχετική υγρασία.

Την Κυριακή θα υπάρξει έντονη αστάθεια στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, με μπόρες βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες.

Ίδιο σχεδόν θα είναι το σκηνικό και την Δευτέρα, ενώ την Τρίτη η αστάθεια θα περιοριστεί σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και η υπόλοιπη χώρα θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια.

Στην Αττική θα έχουμε συννεφιές προς το μεσημέρι και το απόγευμα, και υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει ασθενώς και τοπικά.

Οι εξασθενημένοι από διάφορες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 19 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουμε συννεφιές οι οποίες μέχρι και λίγο το μεσημέρι θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν κάποιες μπόρες κυρίως στα ορεινά και στα πιο βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Από το βράδυ η αστάθεια θα γίνει πιο έντονη, με περισσότερες μπόρες ή και διάσπαρτες καταιγίδες.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις δεν θα ξεπεράσουν τα 2 με 4 μποφόρ , και η θερμοκρασία στους 19 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα