Καϊλή: Ποιος είναι ο «δικηγόρος του διαβόλου» που την ανέλαβε – Είχε υπερασπιστεί τον διαβόητο Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Πρέπει να διαβάσετε

Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ -του βασικού προσώπου στις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι- αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή που κατηγορείται για το Qatar Gate, το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Sven Mary, διακεκριμένος δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο POLITICO τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη θέση του Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε την Καϊλή μέχρι τώρα. «Παίρνω τη σκυτάλη», ανέφερε ο Mary σε κείμενό του.

Ο πρώην δικηγόρος της Καϊλή, επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για την υπόθεσή της, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει για τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Ο Mary είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των πελατών του υψηλού προφίλ όσο και λόγω των δημόσιων εμφανίσεών του.

Είχε υπερασπιστεί τον Αμπντεσλάμ

Εκτός Βελγίου, ο Mary είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, το μοναδικό μόνο επιζών μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» εξαιτίας προηγούμενων πελατών του, όπως ο Φουάντ Μπελκατσέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Ο Mary έχει γίνει γνωστός ως μια ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης και έχει τονίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να υπερασπίζεται μόνο τα θύματα».

Πηγήethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα