Πέρα από τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, τα εισιτήρια σε ακτοπλοϊκά- τρένα- αεροπλάνα, τα ΚΤΕΛ και τα ταξί, τα εισιτήρια του κινηματογράφου, τα τουριστικά «πακέτα» και τα σερβιριζόμενα αναψυκτικά και καφέ, ο μειωμένος ΦΠΑ καλύπτει και τις αθλητικές δραστηριότητες και μάλιστα για όλη την αγωνιστική σεζόν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ΦΠΑ 13% δεν καλύπτει μόνο τα απλά εισιτήρια αλλά και τα διαρκείας.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, για το χρονικό διάστημα από 1.9.2020 έως και 30.6.2021, τα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων περιλαμβάνονται πλέον στο Παράρτημα του μειωμένου ΦΠΑ και υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή (13%). Πρόκειται για εισιτήρια που εκδίδονται για την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων, όπως για παράδειγμα αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϋ κ.ά. ανεξάρτητα αν στους αγώνες αυτούς μετέχουν ΠΑΕ (ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες), ερασιτεχνικά σωματεία, όμιλοι κ.τ.λ. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ (13%) περιορίζεται μόνο στα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων και δεν ισχύει για τα εισιτήρια που εκδίδονται για την παρακολούθηση όλων ανεξαιρέτως των αθλητικών εκδηλώσεων (απονομή μεταλλείων, τελετή έναρξης κλπ) για τα οποία συνεχίζει να εφαρμόζεται ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ (24%).

Περαιτέρω, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ (13%) εφαρμόζεται και στην περίπτωση που το εισιτήριο εκδίδεται εκ των προτέρων εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος από 1.9.2020 έως και 30.6.2021 και αφορά την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων οι οποίοι θα λάβουν χώρα στο μέλλον (εισιτήρια διαρκείας).

Πηγή: iefimerida.gr